Košarka

Sjajni Dragan Bender "izblokirao" Pelicanse, Žižić i Zubac dobro iskoristili minutažu

Petar Jenjić • subota, 06.04.2019.
Sjajni Dragan Bender "izblokirao" Pelicanse, Žižić i Zubac dobro iskoristili minutažu
Foto: EPA

Phoenix Sunsi porazili su New Orleans Pelicanse, a jako dobru utakmicu u svim statističkim kategorijama odigrao je Dragan Bender. Ivica Zubac i Ante Žižić dobro su iskoristili svoju minutažu, iako su njihove momčadi u konačnici upisale poraze...

Iako su igrali bez dvojice prvih strijelaca Devina Bookera i Deandrea Aytona, Phoenix Sunsi svladali su nakon produžetka New Orleans Pelicanse sa 133:128 te tako stigli do 19. pobjede sezone. Pelicansima je produžetak s linije slobodnih bacanja donio Ian Clark (117:117), a gosti su imali i šut za pobjedu, no Solomon Hill nije bio precizan. Ipak, u dodatnih pet minuta Sunsi su odigrali bolje te zasluženo slavili.

Josh Jackson s 35 poena, devet skokova i pet asistencija predvodio je Sunse do pobjede, dok je Ray Spalding dodao 21 koš i 13 skokova.

Ipak, posebno treba izdvojiti Dragana Bendera koji je punio sve statističke kategorije te došao do učinka od 11 koševa (4/4 za dva, 0/3 za tricu, slobodna bacanja 3/6), deset skokova, šest asistencija i čak sedam blokada, od čega tri u produžetku.

Najbolji je kod Pelicansa bio Julius Randle s 31 poenom i 14 skokova, dok je Ian Clark dodao 24 koša.

Do 55. pobjede sezone stigli su Golden State Warriorsi koji su na domaćem parketu bili bolji od Cleveland Cavaliersa sa 120:114. Nijednom tijekom susreta gosti nisu bili u vodstvu, dok su aktualni prvaci tijekom 48 minuta imali i 21 poen viška. U samoj završnici Cleveland se uspio spustiti na minimalan zaostatak, ali više od toga nije išlo.

Do pobjede ih je predvodio Steph Curry s 40 koševa, šest skokova i sedam asistencija, Draymond Green susret je zaključio s 20 poena, osam skokova i pet asistencija, a Kevin Durant s 15 poena, pet skokova i osam asistencija.

Colin Sexton s 27 koševa predvodio je Cavalierse, Ante Žižić za nešto manje od 17 minuta na terenu dodao je 12 poena (4/8 za dva, slobodna bacanja 4/4) i šest skokova.

Pomalo iznenađujuću pobjedu upisali su Los Angeles Lakersi koji su kao gosti bili bolji od Los Angeles Clippersa sa 122:117. "Izbrisali" su 12 koševa zaostatka iz treće četvrtine te u završnici ipak uspjeli okrenuti rezultat. Samo su u posljednjoj četvrtini ubacili osam trica, a pobjedu su potvrdili deset sekundi prije kraja kada je konačan rezultat postavio Kentavious Caldwell-Pope.

Jedno od prvih imena pobjedničke momčadi bio je upravo Caldwell-Pope s 25 koševa i šest skokova, ali Lakerse je predvodio Alex Caruso s 32 poena, deset skokova i pet asistencija, dok je JaVale McGee dodao 18 koševa i deset skokova.

Najbolji je u redovima Clippersa bio Danilo Gallinari s 27 koševa, šest skokova i osam asistencija, dok je Ivica Zubac za 19 minuta dodao 11 koševa (5/8 za dva, slobodna bacanja 1/1) i osam skokova.

NBA:
Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 133:128
Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 120:114
LA Clippers - LA Lakers 117:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!