Nogomet

Kutak za kladioničare: Hajduk i Osijek u borbi za Europu, Keys i Wozniacki u borbi za naslov u Charlestonu

Petar Jenjić, Jan Šneler • nedjelja, 07.04.2019.
Kutak za kladioničare: Hajduk i Osijek u borbi za Europu, Keys i Wozniacki u borbi za naslov u Charlestonu
Foto: FaH

Hajduk i Osijek danas će odmjeriti snage na Poljudu, a pobjeda bi i jednoj i drugoj momčadi bila od velikog značaja u borbi za Europu. Madison Keys tražit će naslov na WTA turniru u Charlestonu protiv Caroline Wozniacki, dok borbu za doigravanje u prvenstvu Italije nastavljaju Cantu i Brescia...

Madison Keys - Caroline Wozniacki

U finalu WTA turnira u Charlestonu snage će odmjeriti Madison Keys i Caroline Wozniacki. Bit će to njihov treći međusobni dvoboj, a u prethodna dva do pobjede je stigla danska tenisačica. Bilo je to 2016. godine na US Openu i 2017. godine na Indian Wellsu.

Prvih 14 turnira ove godine osvojilo je 14 različitih igrača, a ništa drugačije neće biti niti ovdje, s obzirom na to da niti Keys niti Wozniacki ove sezone nisu igrale finale. Nekadašnja prva igračica svijeta osvojila je naslov na ovom turnir sada već davne 2011. godine pobjedom protiv Elene Vesnine, dok je 2009. igrala finale. Nijedna igračica ove sezone nije upisala više pobjeda od Wozniacki koja je protiv Petre Martić slavila po 19. puta. Na putu do finala izgubila je tek jedan set, bilo je to u osmini finala protiv Mihaele Buzarnescu.

Keys je u Charlestonu igrala finale 2015. godine kada je od nje bila bolja Angelique Kerber. Prošle godine igrala je polufinala, a je do pobjede stigla Kiki Bertens. Samim ulaskom u finale američka će tenisačica doći s 18. na 16. mjesto WTA ljestvice, dok bi osvajanjem skočila još dva mjesta. Na putu do same završnice odigrala je četiri meča, a izgubila je ukupno dva seta, u četvrtfinalu od sunarodnjakinje Sloane Stephens i od Tatjane Marije na početku turnira.

Prognoza: Pobjeda Wozniacki

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Keys @2.10, pobjeda Wozniacki @1.90

Cantu - Brescia

Pred nama je 25. kolo talijanskog košarkaškog prvenstva, a posljednju utakmicu dana odigrat će trenutno 12. i 13. momčad Lege A, Cantu i Brescia. Obje momčadi imaju šanse za ulazak među osam najboljih i plasman u doigravanje, s obzirom na to da trenutno osmoplasirani Trento bježi tek jednu pobjedu.

Nakon vrlo slabog ulaska u sezonu, večerašnji domaćin igra briljantno u 2019. godini. Od 12 pobjeda koliko ih trenutno ima na kontu, čak devet ostvario je ove godine. Ono što posebno treba istaknuti jest kako uvijek igra na veliki broj koševa pa tako nijednom u spomenutih devet pobjeda nije ubacila manje od 80 koševa. Posebno je bio impresivan niz od 19. siječnja pa sve do 17. ožujka tijekom kojeg je zaredala sa sedam pobjeda. U posljednja dva kola Cantu je upisao poraze i zasigurno se želi vratiti na pobjedničke staze.

S druge strane, i Brescia igra vrlo dobro ove godine, a upisala je samo četiri poraza u 11 odigranih utakmica. Trenutno je na nizu od tri pobjede, a jedini susret koji donekle možemo smatrati podbačajem, kada je u pitanju postizanje poena, jest ona protiv Avellina kojem su ubacili tek 67 koševa. U preostalim utakmicama nije išla ispod 72 poena, a s obzirom na to da obje momčadi igraju jako dobro u napadu, nešto "sigurnija" čini nam se oklada na veći broj poena.

Prognoza: više od 167.5 koševa

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Hajduk - Osijek

Kako HT Prva liga ulazi u završnu fazu, tako su i uzbuđenja sve veća. Gorica je jučerašnjom pobjedom protiv Rijeke zakomplicirala situaciju, a večeras Hajduk i Osijek mogu još dodatno sve zaplesti. U slučaju pobjede Hajduka, čak četiri momčadi nalazile bi se unutar četiri boda, dok bi u slučaju pobjede Osijeka, tri ekipe bile unutar dva boda.

Nakon poraza od Dinama u prošlom kolu, nogometaši Hajduka vrlo su motivirani da se vrate u dobru seriju pobjedom protiv Osijeka. Osječani su imali problema, dogodio se niz slabih rezultata koji je prijetio lošim plasmanom i ugrozio osječke ambicije. Otišao je Zoran Zekić, došao mladi Dino Skender i u Osijeku se nadaju kako će uspjeti zadržati poziciju među tri najbolje momčadi u prvenstvu.

Hajduk je dolaskom Siniše Oreščanina napravio sjajan potez jer Splićani igraju puno bolje nego na početku sezone. Koliko su zadovoljni s njim dovoljno govori činjenica da su potpisali ugovor na naredne tri sezone. Hajduk večeras je favorit na Poljudu, međutim kada se uzme u obzir da neće igrati Josip Juranović, Mijo Caktaš i Stipe Vučur, pomalo oklijevamo da apriorno damo prednost Bilima.

Što se tiče Osijeka, Marin Pilj i Ezekiel Henty su otpali, ali se u sastav vraćaju Mile Škorić i Muzafer Ejupi. Osječani izgledaju opuštenije od Splićana koji kao da osjećaju da bi im dva poraza u nizu ugrozila šansu za Europu. Uz to valja uzeti u obzir da u sljedeća tri kola Hajduk igra s Lokomotivom, Rijekom i Goricom. Upadanje u loš niz teško bi se moglo nadoknaditi.

Prognoza: Pobjeda Hajduka

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Hajduka @2.00, neriješeno @3.60, pobjeda Osijeka @4.50

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!