Nogomet

Kronologija: Liverpool s dva gola prednosti ide u Porto, City poražen u Londonu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 09.04.2019.
Kronologija: Liverpool s dva gola prednosti ide u Porto, City poražen u Londonu
Foto: EPA

Dejan Lovren upisao je prvi nastup od prve minute u dresu Liverpoola još od 7. siječnja kada se ozlijedio u dvoboju protiv Wolverhamptona u sklopu FA kupa. Redsi su slavili protiv Porta u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka s 2:0

LIGA PRVAKA, ČETVRTFINALE, PRVE UTAKMICE

Liverpool - Porto 2:0 - 1:0 Naby Keita (5.), 2:0 Roberto Firmino (26.)

Tottenham - Manchester City 1:0 - 1:0 Heung-Min Son (79.)


Oba susreta su završena.


Tottenham - Manchester City 1:0 (79.) - Tottenham vodi 1:0! tek što se oporavio ili točnije rečeno došao k sebi nakon manje ozljede, Son je doveo Spurse u vodstvo! Eriksen ga je proigrao, lopta mu je skoro pobjegla van terena, ali ju je zadržao i poslao je u mrežu!


Liverpool - Porto 2:0 (69.) - Još jednom je zaprijetio Porto i još jednom opasni Marega. Prošle dvije situacije bile su opasnije, ali niti ova nije bila bezazlena, no Alisson je na mjestu.


Tottenham - Manchester City 0:0 (58.) - Loša vijest za Spurse, Harry Kane napustio je travnjak ozlijeđen, nakon starta Delpha stradao je gležanj.


Liverpool - Porto 2:0 (49.) - Redsi su i treći put poslali loptu u mrežu, ali pogodak Sadia Manea nije priznat zbog zaleđa.


Tottenham - Manchester City 0:0 (48.) - Dobar ulazak u nastavak susreta u Londonu i po jedna prilika na svakoj strani. Aguero je pronašao Sterlinga koji pokušava, ali Lloris je spreman. Odmah na drugoj strani puca i Son, ali nije precizn.


Počelo je drugo poluvrijeme.


Kraj prvog dijela na oba susreta.


Liverpool - Porto 2:0 (34.) - Još jedna sjajna prilika za domaćina, ovaj put nije iskorištena. Ponovno je Henderson krasno proigravao, ovaj put Firmina, ali Brazilac iz blizine puca preko gola.


Liverpool - Porto 2:0 (30.) - Prijeti i porto koji ne može previše čekati i mora krenuti po pogodak. U 30. minuti dobru priliku imao je Marega, ali Alisson brani. Još jednom je prijetio Marega, no Liverpoolov vratar ponovno brani. Nakon prvog polušaja gosti su tražili penal zbog igranja rukom Alexander-Arnolda, ali nakon konzultacije s VAR-om, penal nije dosuđen.


Liverpool - Porto 2:0 (26.) - 2:0 za Redse! Krasna, brza akcija, odlična lopta Hendersona kroz obranu za utrčalog Alexander-Arnolda, on je šalje u peterac za samog Roberta Firmina koji ima vrlo lagan zadatak i pogađa praznu mrežu.


Tottenham - Manchester City 0:0 (24.) - Prvi ozbiljniji posao za Edersona. Puštena je prednost nakon prekršaja nad Allijem, lopta je došla do Eriksena koji pronalazi Kane, on prima loptu i gađa nisko, ali vratar Cityja je na mjestu.


Liverpool - Porto 1:0 (22.) - Velika prilika za liverpool je neiskorištena! Milner je proigrao Salaha koji se oslobodio čuvara, prebacio Casillasa, ali lopta nije završila u praznoj mreži.


Tottenham - Manchester City 0:0 (11.) - Kazneni udarac za City! Danny Rose igrao je rukom u 16 metara i nakon pregleda snimke Bjorn Kuipers dosudio je kazneni udarac. Izveo ga je Agüero i to dosta loše, Lloris je pročitao njegov pokušaj i obranio!


Liverpool - Porto 1:0 (5.) - Liverpool već vodi 1:0! Odličan napad domaćina, dugačka lopta na lijevu stranu za Manea koji u sredini pronalazi Roberta Firmina, on proigrava Keitu koji s 15 metara krasno pogađa za vodstvo.


Počela su oba susreta.


Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Milner, Henderson, Fabinho, Keita, Salah, Firmino, Mane.

Porto: Casillas, Maximiliano Pereira, Felipe, Militao, Telles, Corona, Danilo Pereira, Torres, Otavio, Marega, Soares


Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Sissoko, Winks, Alli, Eriksen, Son, Kane

Manchester City: Ederson, Walker, Otamendi, Laporte, Delph, Gundogan, Fernandinho, Silva, Mahrez, Aguero, Sterling

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!