Nogomet

Aguero promašio penal, Son zabio za vrijednu pobjedu Tottenhama

Petar Jenjić • utorak, 09.04.2019.
Aguero promašio penal, Son zabio za vrijednu pobjedu Tottenhama
Foto: EPA

Vrijednu pobjedu u prvoj utakmici četvrtfinala upisao je Tottenham koji je svladao Manchester City pogotkom Heung-Min Sona...

Iako nije obilovala prevelikim prilikama, utakmica između Tottenhama i Manchester Cityja donijela je određenu dozu drame i zanimljivosti. U svojoj prvoj europskoj utakmici na novom stadionu Tottenham je uspio doći do minimalne pobjede i lijepe šanse uoči uzvrata.

Jedini pogodak na susretu postigao je Heung-Min Son, a vrijedi izdvojiti kako gostujuća momčad u ranoj fazi nije realizirala kazneni udarac. Kao što smo i mogli očekivati, uzvrat će donijeti konačnu odluku oko toga tko će među četiri najbolje ekipe.

Činilo se kako će krenuti dobro za goste u 11. minuti. Raheem Sterling pucao je s ruba kaznenog prostora, a lopta je u ruku pogodila Dannyja Rosea. Nakon pregledavanja snimke sudac je dosudio najstrožu kaznu, a loptu je uzeo Sergio Aguero. Međutim, Hugo Lloris pročitao je stranu i obranio njegov udarac. Francuski vratar tako je već treći puta u 2019. godini obranio penal.

Dobra prilika za Tottenham u 24. minuti kada je Harryja Kanea proigrao Christian Eriksen. Engleski napadač nakon prvog dodira dobro je pucao, ali Ederson je bio na pravom mjestu. Do kraja prvog poluvremena prevelikih prilika nije bilo.

Na otvaranju nastavka udarac je okušao Aguero, no Lloris je odbio njegov pokušaj. Veliki problem za Tottenham stigao je u 58. minuti kada je Harry Kane morao napustiti igru zbog ozljede gležnja nakon sudara s Delphom.

Ništa se nije mijenjalo sve do 78. minute kada je domaća momčad stigla do vodstva. Eriksen je uposlio Heung Min-Sona kojem je lopta gotovo pa pobjegla van terena. Korejac je uspio spasiti, a zatim se izboriti na lijevu nogu te udarcem iskosa matirati protivničkog vratara.

City je pokušavao doći do izjednačenja, no nije uspio u tom naumu. Rezultat se do kraja utakmice više nije promijenio.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Tottenham - Manchester City 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!