Košarka

Raptorsi zaključili regularnu sezonu visokom pobjedom, Šarić među boljima kod Minnesote

Branimir Korać • srijeda, 10.04.2019.
Raptorsi zaključili regularnu sezonu visokom pobjedom, Šarić među boljima kod Minnesote
Foto: EPA

Toronto Raptorsi gostovali su kod Minnesote u zadnjem nastupu u regularnom dijelu sezone i glatko slavili sa 120:100. Bila je to 26. gostujuća pobjeda Raptorsa čime su postavili rekord franšize...

Minnesota bez Karl-Anthonyja Townsa nije imala nikakve šanse protiv Toronto Raptorsa koji su igrali uglavnom sa svim najjačim adutima. Timberwolvesi su držali priključak u početku susreta, a onda je uslijedila druga dionica u kojoj su pregaženi.

Raptorsi su na krilima igrača s klupe napravili ogromnu seriju, dobili tu dionicu čak s 43:19 i nije bilo nikakve dvojbe oko pobjednika. Završilo je 120:100, a moglo je i uvjerljivije da je bilo potrebno.

U zadnjih pet minuta druge četvrtine Toronto je napravio seriju 20:5 i na poluvrijeme odnio vodstvo 69:47. Samo Chris Boucher u svom najboljem nastupu u NBA karijeri upisao je 11 poena u deset minuta provedenih na terenu u toj četvrtini. Njegov rekord bilo je devet poena s kraja prošle godine protiv Orlanda.

U drugom poluvremenu Timberwolvesi nisu uspjeli doći bliže od 15 poena razlike, gubili su i više od 30, a osjetilo se neigranje Townsa koji će putovati s ostatkom momčadi za Denver na posljednju utakmicu sezone i možda će nastupiti ako koljeno dopusti.

Kawhi Leonard predvodio je Raptorse s 20 poena i šest skokova, Fred VanVleet dodao je 16 poena, a Boucher 15 poena uz 13 skokova. Kod Minnesote po 16 poena ubacili su Andrew Wiggins i Gorgui Dieng (sedam skokova, pet asistencija, Dario Šarić je za 24 minute dodao 15 poena (3/6 za dva, 2/6 za tri, 3/3 slobodna) uz devet skokova. Tyus Jones ubacio je 11 poena uz deset asistencija.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 100:120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!