Rukomet

Červar: "Jesmo favoriti na papiru, to je točno, ali kvalifikacije to nikada nisu potvrdile"

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 10.04.2019.
Červar: "Jesmo favoriti na papiru, to je točno, ali kvalifikacije to nikada nisu potvrdile"
Foto: EPA

Utakmicu protiv Srbije najavili su izbornik Lino Červar i kapetan Domagoj Duvnjak, a obojica ističu kako ih čeka jedna zanimljiva utakmica te da su favoriti na papiru što treba dokazati i na terenu...

Hrvatska muška seniorska reprezentacija otputovala je danas u jutarnjim satima iz Osijeka za Beograd gdje ih čeka kvalifikacijski susret za Europsko prvenstvo 2020. sa Srbijom koji će se održati u četvrtak, 11. travnja s početkom u 18:00 sati u Stark Areni.

Uoči susreta, u Beogradu je održana konferencija za medije hrvatske i srpske reprezentacije. Riječ je dobio hrvatski izbornik Lino Červar koji je istaknuo kako jako cijeni kolegu sa suprotne strane Nenada Peruničića.

"Zadovoljan sam ovdje s reprezentacijom. Naravno, nije nam svejedno ni lako igrati sa Srbijom koju poštujem. Od trenera pa nadalje. Sjećam ga se vrlo dobro kao igrača koji je nastupao u delikatnom trenutku kao igrač u Zagrebu. Kao što je bio igrač, pokazao se kao trener, imao je kod hrabrosti da presiječe i dade priliku mladim igračima te da se odrekne možda i jačih imena. Znao sam raditi takve stvari u karijeri, znam da je to težak trenutak, ali hrabrost se isplati."

Iako je Hrvatska favorit na papiru, to treba dokazati i na terenu.

"Jesmo favoriti na papiru, to je točno, ali kvalifikacije to nikada nisu potvrdile. To su posebne utakmice s posebnim nabojem. Ako želimo napraviti dobar rezultat, moramo igrati iznimno dobro. Došli smo nekompletni, nedostaje nam nekoliko igrača koji su nam jako važni, no trener mora znati u onom trenutku s kojim igračima raspolaže da su to i najbolji."

Utakmica će biti složena, a Červar je dodao kako želi da pobijedi bolji te da sve bude korektno.

"Poštujem moje igrače i moju reprezentaciju. Prema tome sutra ćemo se pokušati oduprijeti znajući da će biti složena utakmica, psihički možda teža za domaćina. Svjesni smo značaja tog susreta, no imamo veliko poštovanje. Kao domaćini prije godinu dana na Europskom prvenstvu, mislim da smo pokazali korektno ponašanje, a to je puno lakše jer neki igrači igraju u istim klubovima, druže se, a uostalom, bio sam trener nekolicini vaših igrača. Želim da pobijedi bolja ekipa, da sve bude korektno i mislim da će to sve biti u redu."

Susret je najavio i Domagoj Duvnjak.

"Pa sutra očekujemo zanimljivu utakmicu. Kao što svi znamo, imamo problema s ozljedama i pomlađenu reprezentaciju, ali mislim da kvaliteta nije upitna. Nadam se da ćemo to sutra pokazati na terenu, čeka nas odlična atmosfera u dvorani i protivnik koji je prošlo Svjetsko prvenstvo odigrao na visokom nivou. Nadam se pozitivnom ishodu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!