Košarka

Šakić i Planinić odlični u pobjedi Zielone Gore, Sobin dvoznamenkast u porazu Anwila

Jan Šneler • srijeda, 10.04.2019.
Šakić i Planinić odlični u pobjedi Zielone Gore, Sobin dvoznamenkast u porazu Anwila
Foto: FaH

U 26. kolu poljske Energo Basket lige, Zielona Gora je na svom terenu svladala Anwil i ponovno preuzela vodeće mjesto na tablici...

Odlična i neizvjesna bila je utakmica 26. kola između Zielone Gore i Anwila. Domaći sastav došao je do slavlja, ali su gosti bili potpuno ravnopravni svih 40 minuta. Važno je napomenuti kako su hrvatski košarkaši bili važni sudionici današnjeg sraza.

Gosti su puno bolje otvorili susret i prvu četvrtinu zaključili s minimalnom prednošću. U nastavku sjajnom serijom, Anwil odlazi na dvoznamenkastu prednost (30:41), no vrlo brzo Zielona Gora se vraća i na odmor odlazi s rezultatom 52:49.

U nastavku su se izmjenjivala vodstva, niti jedna momčad nije se pretjerano odvojila, a na samom kraju gosti imaju pobjedu u rukama i vodstvo 86:90. Ipak promašaji u završnici su ih stajali slavlja i Zielona Gora je slavila s 93:91.

U redovima domaćeg sastava odlični su bili Željko Šakić s 15 koševa i osam skokova, dok je Darko Planinić dodao 11 poena i četiri skoka. Kod gostiju, Josip Sobin ostvario je učinak od 13 poena i šest skokova.

Energo Basket Liga (Poljska), 26. kolo:
Zielona Gora - Anwil Wloclawek 93:91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina10.04.2019. u 22:20
    Planinić odličan, a Sobin samo dvoznamenkast?! pa Sobin je ostvario bolji učinak od Planine
    pikepiletina