Nogomet

Pochettino: "Nogomet više neće biti sport uz koji smo odrasli", Vertonghen: "VAR donosi 20, 30, 40 penala više"

Mihaela Bradovski • petak, 12.04.2019.
Pochettino: "Nogomet više neće biti sport uz koji smo odrasli", Vertonghen: "VAR donosi 20, 30, 40 penala više"
Foto: EPA

Spursi baš i nisu najsretniji VAR-om, on je protiv njih donio kazneni udarac u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka, a Mauricio Pochettino smatra kako je mogao donijeti i isključenje Fabianu Delphu...

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino niti sam još nije siguran što može očekivati od VAR-a, ali uvjeren je da će u velikoj mjeri promijeniti nogometnu igru.

"Puno je stvari koje moramo razjasniti. Duh nogometne igre definitivno će se promijeniti i gledat ćemo drugačiji sport, a ne nogomet uz kakav smo odrasli."

Pochettino zahtjeva da se jasno odredi za koje stvari će se VAR koristiti sljedeće sezone.

"Moramo biti jasni i odrediti protokol kako bi svi znali što se događa i da se ne događaju veliki problemi. Bit će teško ljeto, svi moramo biti uključeni i pronaći najbolji način da funkcionira. Bit će važno hoće li se sve provjeravati, je li samo ruka ili je riječ o teškom startu, danas je puno toga što se može provjeriti."

VAR je korišten u dvoboju Tottenhama i Manchester Cityja i zbog njega je City dobio kazneni udarac nakon igranja rukom Dannyja Rosea u 16 metara. Pochettino vjeruje kako je i Fabian Delph mogao loše proći da se provjeravao njegov starta na Harryja Kanea.

"Rekao sam Delphu da je imao sreće. Da se konzultirao VAR u tom slučajnu, tehnički, dobio bi crveni karton. No moje je mišljenje da su u toj situaciji obojica bili u borbi za loptu i nisu imali namjeru ozljeđivanja. Ovdje je VAR pokazao kako ima još puno toga na čemu treba raditi. Puno je tu situacija u kojima nitko ne zna hoće li se VAR konzultirati ili ne. Tehnički, kazneni udarac je bio jer je bilo igranja rukom, ali još ne znamo kompletan protokol."

Jan Vertonghen čak tvrdi kako je zbog VAR-a morao promijeniti način na koji igra obranu.

"Danas sve izgleda kao kazneni udarac i moramo promijeniti način obrane. Čak i najmanji dodir ako ga gledate 20 puta u usporenoj snimci donijet će do većeg broja penala. Vidjet ćete sljedeće sezone u Premier ligi, bit će bare 20-30-40 kaznenih udaraca više."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!