Košarka

Koncentracija na prvenstvo: Cedevita u najjačem sastavu gostuje u Velikoj Gorici

Sportnet, Branimir Korać • petak, 12.04.2019.
Koncentracija na prvenstvo: Cedevita u najjačem sastavu gostuje u Velikoj Gorici
Foto: Pixsell

U subotu od 18 sati Cedevita će u sklopu 21. kola HT Premijer lige gostovati kod Gorice. S obzirom da je momčad koju je trener Slaven Rimac vodio u Eurokupu i ABA ligi u tim natjecanjima završila sezonu, sada se okreće domaćem prvenstvu.

Cedevita će, dakle, sada u HT Premijer ligi nastupati u najjačem sastavu pod vodstvom trenera Rimca i njegovog stožera.

"Napravili smo ekipu od 16 igrača i mislim da ćemo tako gurati do kraja sezone pa ćemo vidjeti kakvo je zdravstveno stanje. Imamo luksuz da ako dođe do nekih ozljeda, imamo neku alternativu. Već sada vidim na treningu da je grupa homogena tako da su to dobre stvari uoči nastavka hrvatskog prvenstva i borbe za trofeje", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Nakon ispadanja u polufinalu doigravanja ABA lige od Budućnosti VOLI, gdje je Cedevita u odlučujućoj utakmici u Zagrebu imala tricu za produžetak, sigurno da je momčad nekoliko dana bila u šoku.

"S obzirom na proteklih par tjedana, gdje smo igrali polufinale ABA lige, sigurno će neki motivacijski faktor za nas biti otežavajuća okolnost. Sada se treba prebaciti na hrvatsko prvenstvo. Već smo pričali s igračima i zadnja dva treninga to izgleda puno bolje. Mislim da ćemo biti dobri i da ćemo igrati s energijom, onako kako smo i izgledali veći dio sezone. Određenih problema s ozljedama ima, no mislim da to neće utjecati na to da pružimo stvarno dobru partiju", dodao je Rimac.

Centar Karlo Žganec zna da Gorica nije bezopasna: "Igraju stvarno dobro, pogotovo drugi dio sezone. Imaju puno iskusnih igrača i sigurno ih moramo ozbiljno shvatiti da ne bi imali problema."

Gorica je ove sezone već igrala protiv najjačeg sastava Cedevite. Ove dvije momčadi susrele su se u polufinalu završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića u Splitu, a Cedevita je u tom susretu slavila 93:63.

"Mislim da smo u toj utakmici u Kupu ušli kako smo trebali, napravili smo razliku i onda je održavali. No, oni su iskusna momčad. Ako uđeš u njihov ritam, onda sigurno možeš imati problema, tako da moramo od početka ući maksimalno ozbiljno i odigrati najbolje što možemo", izjavio je Žganec.

KK Cedevita

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!