Nogomet

Oreščanin: "Dojam mi je da se uvijek potencira neka povijesna utakmica i to što nekog nema da je sada gotovo"

Petar Jenjić • petak, 12.04.2019.
Oreščanin: "Dojam mi je da se uvijek potencira neka povijesna utakmica i to što nekog nema da je sada gotovo"
Foto: FaH

Trener Hajduka Siniša Oreščanin najavio je utakmicu protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, a navijačima se ispričao zbog lošeg izdanja u susretu s Osijekom na Poljudu...

Hajduk u nedjelju čeka još jedna važna utakmica u borbi za Europu, gostovanje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj koje je najavio trener Siniša Oreščanin. Ispričao se navijačima za utakmicu protiv Osijeka koju je momčad odigrala vrlo loše.

"Ovaj smo tjedan kroz razgovore i trening rješavali probleme koji su se pojavili u posljednje dvije utakmice. Nismo stavljali kontekst velike problematike, to je proces u kojem ekipa stvara igru i gdje se sve objedinjuje. Dođe period gdje bude zakrčenja, pokušali smo to resetirati kroz trening i analize. Nakon što smo pogledali utakmicu s Osijekom htio bih se navijačima ispričati jer je bilo loše, posebno drugo poluvrijeme."

Oreščanin nije želio reći u kojoj će postavi istrčati te svi igrači imaju priliku nametnuti se. U sastavu sigurno neće biti Ismajli, Caktaš, Vučur, Juranović i Bašić.

"Plan za utakmicu neću javno iznositi, imamo još dva treninga. Dojam mi je da se uvijek potencira neka povijesna utakmica i to što nekog nema da je sada gotovo. Tako ne razmišljam, uvijek tražimo rješenja."

"Lokomotiva ima dobru sezonu, Tomić radi dobar posao. U prvoj polusezoni igrali su jako dobro, vidio sam fluidnu igru. Nakon polusezone oni su nama bili prvi koje smo hvatali. Pretpostavili smo da bi im mogao biti problem mlada ekipa i da će doći do pada. U zadnjim utakmicama pokazuju kako su se probudili. Imaju dosta talentiranih igrača, oscilacije su realnost kod mladih igrača. Očekujem svakako dobru utakmicu."

Momčad je spremna na novi ciklus utakmica.

"Optimisti smo, sve uzimamo kao jedno iskustvo i gledamo pozitivno. Nismo Barcelona i ne možemo pobijediti sve i oscilacije su moguće. Uvijek izbjegavam velike skokove od povijesnih utakmica i euforije defetizma. Ekipi to prikazujemo na pozitivniji način."

Pokušat će se nametnuti od prve minute.

"To je ideja, uvijek analiziramo protivnika i poštujemo ga. Bili smo u poziciji koju Hajduk ne zaslužuje pa nam je poniznost bila glavno mjerilo. Izgledamo bolje od drugih na proljeća, ali polusezona je duga. Uvijek smo u računici koju smo planirali. Do sada smo to, po meni, dobro odradili, zato sam možda bio negativan na ovoj pressici. Svi smo od krvi i mesa pa nas pogode neke stvari. Kad smo pogledali utakmicu protiv Osijeka, shvatili smo da bi se trebali ispričati jer svi imaju oscilacije."

Oreščanin je dodao kako je dvoboj otvoren te se osvrnuo na Dine Beširovića koji se nakon ozljede vraća kroz B momčad. Istaknuo je kako takav igrač treba biti pravi primjer mladim igračima.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!