Tenis

Melzer i Škugor prespavali prvi set, ali svejedno prošli u finale Marrakecha

Branimir Korać • petak, 12.04.2019.
Melzer i Škugor prespavali prvi set, ali svejedno prošli u finale Marrakecha
Foto: FaH

Franko Škugor u paru s Jürgenom Melzerom izborio je prolaz u finale ATP turnira u Marrakechu. Oni su u polufinalu bili bolji od Leandera Paesa i Benoita Pairea...

Franko Škugor po šesti put u karijeri je ušao u finale nakon ATP turnira u konkurenciji parova. Prvi put pošlo mu je to za rukom u 2019. godini i prvi put s Jürgenom Melzerom nakon vrlo uspješne prošle godine kada je s Dominicom Inglotom osvojio turnire u Budimpešti, Rosmalenu i Baselu.

Ovdje ima priliku u šestom finalu doći do četvrte titule i to prve s Melzerom s kojim u polufinalni meč nije najbolje krenuo, ali je ipak na kraju slavio.

Protivnici u polufinalu bili su Leander Paes i Benoit Paire koji su projurili prvim setom i uzeli ga sa 6:1, ali nakon toga Škugor i Melzer igraju puno bolje i okreću meč na svoju stranu.

U drugom setu došli su do breaka i poveli s 4:1, smanjili su Paire i Paes na 4:3, ali odmah nakon toga ponovno su izgubili servis i Škugor i Melzer izborili su produženi tie-break. Tamo su od početka imali sve pod svojom kontrolom i s 10:5 izborili ulazak u finale.

U finalu ih očekuje dvoboj protiv Matwea Middelkoopa i Fredrika Nielsena koji su u polufinalu s 2-0 svladali Simonea Bolellija i Maleka Jazirija. inače, ovo je prvi turnir na kojem Melzer i Škugor nastupaju zajedno.

Marrakech, parovi, polufinale:
Jürgen Melzer/Franko Škugor (Austrija/Hrvatska) - Leander Paes/Benoit Paire (Indija/Francuska) 1:6, 6:3, 10:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!