Automoto

Bottas kreće s pole-positiona, Hamilton drugi, nesreća Alexandera Albona

Petar Jenjić • subota, 13.04.2019.
Bottas kreće s pole-positiona, Hamilton drugi, nesreća Alexandera Albona
Foto: EPA

Sa startne pozicije u Veliku nagradu Kine krenut će Valtteri Bottas iz Mercedesa ispred momčadskog kolege Lewisa Hamiltona...

Održane su kvalifikacije za 1000. utrku u povijesti Formule 1 koja se ovog vikenda održava u Kini. Do prvog mjesta doveo se Finac Valtteri Bottas u Mercedesu i tako će po sedmi puta krenuti s pole-positiona.

Odmah do njega je i momčadski kolega Lewis Hamilton koji je zaostao 23 tisućinke sekunde. Iz drugog reda startat će dva Ferrarijeva vozača Sebastian Vettel i Charles Leclerc, dok će iz trećeg krenuti Max Verstappen i Pierre Gasly, obojica iz Red Bulla.

U četvrtom redu rasporedili su se Daniel Ricciardo i Nico Hülkenberg iz Renaulta, a u petom vozači Haasa, Kevin Magnussen i Romain Grosjean. Vrijedi izdvojiti i neulazak Kimija Raikkonena u treću rundu kvalifikacija, a vozač Alfe Romeo krenut će s 13. pozicije.

U kvalifikacijama nije nastupio vozač Toro Rossa Alexander Albon koji se na posljednjem treningu zabio u zaštitnu ogradu. Srećom, prošao je bez velikih posljedica, no šteta na bolidu bila je prevelika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!