Košarka

Sjajni Marko Arapović predvodio Galatasaray u pobjedi protiv Sakaryje

Branimir Korać • subota, 13.04.2019.
Sjajni Marko Arapović predvodio Galatasaray u pobjedi protiv Sakaryje
Foto: FaH

Odigrana su tri susreta turskog prvenstva, a od hrvatskih igrača istaknuo se Marko Arapović koji je briljirao u pobjedi protiv skromne Sakaryje...

Skromna Sakarya nije predstavljala baš nikakav problem za Galatasaray. Domaćin je apsolutno dominirao od početka do kraja susreta, bio je puno bolji protivnik i na kraju je zasluženo visoko slavio sa 102:65.

Takav ishod ne predstavlja iznenađenje, Sakarya je s razlogom na dnu ljestvice i najlošija momčad lige. Iz raznoraznih razloga nije to više ona momčad koja je ušla u sezonu.

Prvo ime Galatasarayja bio je hrvatski internacionalac Marko Arapović koji je bio nezaustavljiv u 20 minuta provedenih na parketu. Arapović je susret završio s 24 poena (8/10 za dva, 2/3 za tri, 2/3 slobodna bacanja) i osam skokova, a osim njega istaknuli su se Göksenin Köksal s 14 poena i Can Korkmaz s deset skokova i 14 asistencija.

Kod Sakaryje Alp Karahan ubacio je 16 poena, a Ugur Dokuyan 15 poena uz devet skokova.

Gaziantep nije uspio iznenaditi u Bursi Tofas i poražen je 77:67. Gosti su odigrali odlično u prvih 20 minuta, ali u nastavku susreta Tofas je bio bolji, napravio je preokret i u zadnjoj dionici izborili pobjedu.

U redovima Tofasa Sammy Mejia završio je s 18 poena, a Kenneth Kadji dodao je 15 poena i sedam skokova. Kod gostiju Shaquielle McKissic imao je 18 poena i devet skokova, a Marko Tomas za 27 minuta ubacio je devet poena (0/1 za dva, 2/7 za tri, 3/4 slobodna).

Tursko prvenstvo:
Galatasaray - Sakarya 102:65
Pinar Karsiyaka - Buyukcekmece 86:81
Tofas - Gaziantep 77:67

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!