Zimski sportovi

Hrvatski hokejaši slavili protiv Španjolske i ostali u igri za promociju

Jan Šneler • subota, 13.04.2019.
Hrvatski hokejaši slavili protiv Španjolske i ostali u igri za promociju
Foto: Davor Sajko

Uzbudljivo je bilo ove subote u Beogradu gdje je Hrvatska uspjela pobijediti Španjolsku nakon raspucavanja i doći u priliku da odlučuje o svojoj sudbini u nedjelju protiv Australije...

Hrvatskoj je bila potrebna današnja pobjeda protiv Španjolske i do nje su hrvatski hokejaši i stigli. Nažalost bilo bi bolje da su do pobjede došli unutar 60 minuta, ali i ovakva pobjeda se računa.

Početak susreta nije bio obećavajući. U prvoj trećini Španjolci su pogotkom Alejandra Burgosa došli do vodstva, a već nakon pet minuta nastavka Bruno Baldris diže prednost na 2:0. Činilo se da bi Španjolska mogla napraviti iznenađenje, ali ipak hrvatski hokejaši su se uozbiljili i do odmora došli do izjednačenja.

Prvo je smanjio Domen Vedlin četiri minute nakon primljenog pogotka, da bi malo prije kraja druge trećine izjednačio Dominic Rene Čanić. Kada je Marko Šakić nakon četiri i pol minute posljednje trećine zabio za 2:3 činilo se da će Hrvatska preuzeti stvari u svoje ruke, no vrlo brzo Gaston Gonzalez zabija za 3:3.

Rezultat se više nije mijenjao, kako u regularnom dijelu tako i u produžetku te se prešlo na raspucavanje. U prvoj seriji Burgos je promašio, a Ivan Janković zabio. U sljedećoj seriji oba hokejaša su bila precizna, a onda je Hrvatska dobila sjajnu priliku, no nakon promašaja Oriola Boronata, promašio je i Tadija Mirić.

U pretposljednjoj seriji, Fuentes je također promašio, a Šakić propušta donijeti Hrvatskoj pobjedu i on nastavlja niz promašaja. Ipak, Vilim Rosandić sjajno brani pokušaj Pabla Pantoje i donosi Hrvatskoj vrijedne bodove.

U ponedjeljak Hrvatsku očekuje susret protiv Australije koji će odlučivati o prolazu u Diviziju IB iz koje je Hrvatska ispala prošle godine.

Svjetsko prvenstvo u hokeju, Divizija IIA, 4. kolo:
Španjolska - Hrvatska 3:4*
*nakon raspucavanja

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!