Košarka

Pao još jedan favorit: Magic došao do breaka u Torontu

Branimir Korać • nedjelja, 14.04.2019.
Pao još jedan favorit: Magic došao do breaka u Torontu
Foto: EPA

Nakon Philadelphije, još jedan favorit je šokiran na startu doigravanja. Orlando Magic odnosi pobjedu iz Toronta gdje je svladao Raptorse sa 104:101...

Nisu samo Sixersi podbacili na startu doigravanja, puno bolje nisu se proveli niti Raptorsi. Toronto je ugostio Orlando Magic i unatoč euforiji koja je zahvatila grad što se moglo vidjeti tijekom prijenosa s obzirom da je na nekim lokacijama u gradu organiziran ponovno javni prijenos utakmice, Orlando je ubio atmosferu.

Momčad koja je dramatično napredovala od prošle sezone, startala je pobjedom iako je Nikola Vučević bio prilično limitiran odličnom obranom Raptorsa prema njemu Domaćin je imao hendikep u šuterski očajnom izdanju Kylea Lowryja koji je završio susret bez poena sa šutom 0/7 iz igre.

Orlandu baš i nisu davane velike šanse bez obzira na dobru sezonu, ali odlično prvo poluvrijeme stavilo ga je u dobitnu poziciju. Magic je tijekom njega imao i 16 poena razlike, Toronto je bio potpuno izgubljen, ali uspio je uliti nadu serijom 8:0 kojom je završio prvo poluvrijeme.

U drugom dijelu stvari su se promijenile. Domaćin je brzo uhvatio priključak, računajući i kraj prvog poluvremena, napravio je seriju čak 20:2 i preuzeo vodstvo. Dugo su Raptorsi održavali prednost, ali nisu uspjeli prelomiti rezultat na svoju stranu.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu gdje je Toronto na ulasku u zadnju minutu poveo sa 101:99 da bi DJ Augustin poravnao na 101:101. Nakon promašene trice Marca Gasola, četiri sekunde prije kraja na drugoj strani tricu ubacuje Augustin. Imali su domaćini zadnji napad, produžetak je pokušao izboriti Kawhi Leonard, ali njegov šut za tricu bio je prekratak i Magic je slavio.

Augustin je ubacio 25 poena uz šest asistencija, Evan Fournier dodao je 16 poena, a Aaron Gordon deset poena i deset skokova. Kod Raptorsa Leonard je završio s 25 poena i šest skokova, a Pascal Siakam s 24 poena i devet skokova.

NBA doigravanje:
Toronto Raptors - Orlando Magic 101:104 (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!