Tenis

Marach i Pavić nakon velike borbe prošli u drugo kolo Monte Carla

Jan Šneler • nedjelja, 14.04.2019.
Marach i Pavić nakon velike borbe prošli u drugo kolo Monte Carla
Foto: EPA

Iako su naizgled imali lakši posao u prvom kolu Monte Carla, Oliver Marach i Mate Pavić namučili su se i nakon tri seta meča ušli u drugo kolo...

Mate Pavić i njegov partner Oliver Marach uspješno su započeli turnir u Monte Carlu. U prvom kolu austrijsko-hrvatski par imao je težak posao protiv Bena McLachlana i Jana-Lennarda Struffa, ali Marach i Pavić uspjeli su proći dalje nakon tri seta.

Početak meča pripao je McLachlanu i Struffu. Bolji su bili od austrijsko-hrvatskog para. Nekoliko puta opasno zaprijetili i konačno, pri vodstvu 6:5 došli do breaka koji im je automatski donio i osvajanje prvog seta.

U nastavku meča Marach i Pavić se uspijevaju vratiti, doći do breaka u 11. gemu, no već u sljedećem kada su trebali potvrditi osvajanje seta, gube servis. Set odlazi u tie-break u kojem su Marach i Pavić bili bolji i konzistentniji te sa 7:4 odveli meč u treći set.

U odlučujućem setu, produženom tie-breaku austrijsko-hrvatski par bio je bolji, iako su McLachlan i Struff imali nekoliko dobrih prilika za pobjedu. Napeto je bilo do samoga kraja, a Marach i Pavić su s 11:9 uspjeli doći do pobjede. U sljedećem krugu očekuju ih Maximo Gonzalez i Horatio Zeballos.

ATP Monte Carlo, parovi, 1. kolo:
Marach/Pavić (5) - McLachlan/Struff 5:7 7:6(4) 11:9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!