Košarka

Blazersi prekinuli niz od deset poraza i poveli protiv Thundera, CJ McCollum sada može pričati

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.04.2019.
Blazersi prekinuli niz od deset poraza i poveli protiv Thundera, CJ McCollum sada može pričati
Foto: Getty

Portland Trail Blazersi poveli su u seriji protiv Oklahoma City Thundera zahvaljujući domaćoj pobjedi 104:99. Thunder se borio, vratio se iz visokog zaostatka, ali Blazersi su ipak bili bolji...

Sjajan posao odradio je Portland u prvom susretu protiv Oklahoma City Thundera i što je za Blazerse najvažnije - prekinuo je očajan niz od deset uzastopnih poraza u doigravanju. Thunder je došao u Oregon po barem jednu pobjedu s kojom bi Blazersima oduzeo prednost domaćeg parketa, a prvu priliku nije iskoristio.

Portland je slavio sa 104:99 iskoristivši očajnu šutersku večer Thundera s vanjskih pozicija. Dovoljno je reći kako je Oklahoma City za tricu šutirao 5/33 i to Paul George 4/15. Dennis Schroder 0/7, Russell Westbrook 0/4, Jerami Grant 0/3...

Blazersi su imali fantastičan ulazak u utakmicu i kako je ozgledalo, Thunderu je prijetila katastrofa. Početkom druge četvrtine Portland je vodio čak 47:28, napad je funkcionirao fantastično i gosti su bili u problemima. Međutim kada su krenule ozbiljnije rotacije, polako se Oklahoma City počeo vraćati, na odmoru je već bilo samo minus šest, a u zadnjoj dionici u nekoliko navrata gosti su bili na samo posjed zaostatka.

Trica Georgea u završnici dovela je Thunder na samo 93:92, ali odmah nakon toga s devet metara uzvraća raspoloženi Damien Lillard i Portland do kraja susreta nije ispuštao kontrolu nad rezultatom.

Lillard je bio prvo ime susreta s 30 poena i tricom 5/11, CJ McCollum dodao je 24 poena i šest skokova, a Enes Kanter 20 poena i 18 skokova.

Kod Thundera George je završio s 26 poena i deset skokova, a Westbrook s 24 poena, deset skokova i deset asistencija.

NBA:
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 104:99 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!