Košarka

Kutak za kladioničare: Valencia želi dovršiti na svom terenu ono što nije uspjela u Berlinu

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.04.2019.
Kutak za kladioničare: Valencia želi dovršiti na svom terenu ono što nije uspjela u Berlinu
Foto: EPA

Ponedjeljak kao i obično što se sporta tiče nije bogat dan, ali danas ćemo saznati ovosezonskog osvajača Eurokupa košarkaša...

Leganes - Real Madrid

Real Madrid nastavlja utrku za drugo mjesto s gradskim rivalom Atleticom. Atletico je u ovom kolu upisao novu pobjedu i trenutno ima pet bodova više od Reala kojem treba pobjeda u ovom dvoboju kako bi si povećao šanse u tom duelu. Leganes nije bezbrižan, on se nalazi samo tri boda iznad zone ispadanja i također su mu bodovi bitni, ali unatoč svoj neuvjerljivosti Madriđana ove sezone, bolji su i momčadski i individualno te bi trebao ovdje slaviti. Ono što je bitno u cijeloj priči, Zinedine Zidane jasno je poručio kako do kraja sezone želi sve pobjede. Real po pitanju plasmana ne ovisi sam o sebi i vrijeme će pokazati što bi mu mogle donijeti sve te pobjede. Leganes je svjestan kako ga čeka neizvjesna završnica sezone, ali je i svjestan kako će bodove najvjerojatnije morati tražiti negdje drugdje.

Prognoza: Pobjeda Real Madrida

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Leganesa 5.60, neriješeno 4.30, pobjeda Reala 1.70

Valencia - ALBA

Veliki Valencijin niz zaustavljen je u Berlinu gdje je imala priliku doći do titule pobjednika Eurokupa. Fernando San Emeterio u završnici je promašio jedno slobodno bacanje što je omogućilo Albi da ide na dvicu umjesto na tricu kako bi izborila produžetak. Peyton Siva je to iskoristio i kaznio lošu reakciju Valencijine obrane te dvije sekunde prije kraja izborio produžetak u kojem je ALBA slavila. Valencia je do tog susreta imala čak 14 uzastopnih pobjeda, a na svom terenu ima još uvijek aktivan niz od 11 uzastopnih slavlja. U tom susretu u Berlinu Valencia je odigrala ispod svoje razine, imala je čak 19 izgubljenih lopti, dopustilo puno previše poena i samo ako se vrati u svoje prosjeke, ALBA će biti u problemima. Španjolci su prilični favoriti za osvajanje svoje četvrte titule pobjednika ovog natjecanja.

Prognoza: Pobjeda Valencije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Valencije 1.50, neriješeno 18.0, pobjeda Albe 3.60

Watford - Arsenal

Neopterećeni Watford dočekuje Arsenal kojem je ovo iznimno bitna utakmica. Unai Emery zna koliko može dobiti pobjedom u ovom susretu i koliko se Arsenal može približiti Ligi prvaka. Bodovno je tu, čak niti poraz ne bi bio potpuna propast, ali s tri boda napravio bi ogroman korak iako bi do Lige prvaka mogao i kroz Europsku ligu gdje je blizu polufinala. Watford tek odrađuje završnicu sezone svjestan kako ne može ispasti, ali na svoju žalost niti proći u europske kupove. Domaćin još ima dosta problema s ozljedama i ne može računati na Holebasa, Cleverleyja i Quinu dok ozljede vuku i Deulofeu, Femenia i Success koji su pod upitnikom za nastup. Uz dugoročne izostanke Arsenal ne može računati tek na suspendiranog Sokratisa.

Prognoza: Pobjeda Arsenala

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Watforda 3.40, neriješeno 3.70, pobjeda Arsenala 2.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!