Nogomet

Nakon Reala pao je i Juventus: Sjajni Ajax u polufinalu Lige prvaka!

Petar Jenjić • utorak, 16.04.2019.
Nakon Reala pao je i Juventus: Sjajni Ajax u polufinalu Lige prvaka!
Foto: EPA

Nogometaši Ajaxa u uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka svladali su Juventus s 2:1 te tako po prvi puta od 1996./97. prošli u polufinale ovog natjecanja...

Sjajna večer u Torinu za momčad Ajaxa koja je u uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka porazila Juventus rezultatom 2:1 te tako izborila prolazak među četiri najbolje ekipe. Posljednji puta to joj je pošlo za rukom daleke 1996./97., a posljednja nizozemska momčad koja je to uspjela bio je PSV 2004./05.

Dobro je krenulo za Juventus koji je stigao do vodstva, ali nije uspio izdržati. Ajax je odigrao jako dobru utakmicu, postigao dva pogotka i potpuno zasluženo otišao u sljedeću fazu.

Vrlo brzo, već u 11. minuti, gosti su napravili svoju prvu promjenu. Naime, ozlijedio se Mazraoui koji je mijenjao suspendiranog Tagliafica na lijevom beku. Dobro se igralo na početku susreta, a prilike su imali i jedni i drugi. Gosti preko Van de Beeka, a Juventus preko Cristiana Ronalda, no nijedan igrač nije bio dovoljno precizan.

Ipak, u 28. minuti domaćin je stigao do vodstva nakon kornera. Ubacio je Miralem Pjanić, a na pravom je mjestu bio Ronaldo koji glavom skreće loptu u mrežu. Sudac je pregledavao snimku zbog eventualnog prekršaja, međutim, odluka nije promijenjena jer je De Ligt odgurnuo vlastitog suigrača.

Pokušao je nakon toga i Pjanić, ali nije bio precizan. Samo šest minuta kasnije nizozemska je momčad stigla do poravnanja. S dvadesetak metara udarac je okušao Ziyech, a lopta se kroz gužvu odbila do Van de Beeka koji je bio u liniji, a zatim matirao Szczesnog.

Nakon sedam minuta igre u drugom poluvremenu velika prilika za goste. Van de Beek je proigrao Ziyecha koji se našao u dobroj poziciji te uputio udarac, no vratar Juventusa odlično je obranio. Szczesny je ponovno morao reagirati u 58. minuti, ovoga puta pucao je Van de Beek koji je sjajno pucao, a vratar domaće momčadi jednom rukom odbio u korner.

I onda u 67. minuti Ajax je i više nego zasluženo stigao do vodstva. Ubacio je Lasse Schone iz kornera, a glavom loptu u gol skrenuo Matthijs de Ligt. Sedam minuta kasnije Neres je propustio potpuno dokrajčiti domaćina, ali nije bio precizan.

Gostujuća momčad "kucala je na vrata" i u ostatku utakmice tražeći treći pogodak, no rezultat se više ipak nije promijenio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!