Košarka

Spursi imali sve u svojim rukama, Nuggetsi se izvukli u zadnjoj dionici

Branimir Korać • srijeda, 17.04.2019.
Spursi imali sve u svojim rukama, Nuggetsi se izvukli u zadnjoj dionici
Foto: EPA

San Antonio Spursi bili su vrlo blizu praktički rješavanju pitanja prolaza u drugu rundu doigravanja. Imali su sve u svojim rukama, visoku prednost, ali Nuggetsi su se izvukli...

Nakon što su dobili prvu utakmicu u Denveru, Spursi su u rukama imali i drugu pobjedu. Vodili su čak s 19 poena prednosti, bili vrlo raspoloženi te je izgledalo kao da će doći do druge pobjede u Coloradu čime bi praktički riješili pitanje prolaza. No domaćin se u zadnji trenutak probudio.

Čovjek odluke bio je Jamal Murray koji je igrao jako loše do same završnice, ali je u zadnjoj dionici ubacio 21 poen i potpuno preokrenuo utakmicu.

Dopustili smo im 39 poena u zadnjoj četvrtini. Kraj priče", kratko je prokomentirao nakon susreta Gregg Popovich koji može biti zadovoljan sa sedam od osam odigranih četvrtina u ova dva susreta, ali ta jedna bila je kobna i odnijela je njegovim igračima ogromnih 2-0.

Još duboko u trećoj četvrtini gosti su vodili 78:59, Denver je tonuo i ništa mu nije polazilo za rukom, ali od tog trenutka pa do kraja utakmice dobio je to razdoblje s čak 55:27.

Murray je bio predvodnik, nije ništa mogao pogoditi do zadnje dionice, a onda je ubacio 21 poen uz šut 8/9. "Nisam niti pomislio vaditi ga van s parketa, nisam mu htio srušiti samopouzdanje", objasnio je kasnije Michael Malone, a kocka se isplatila.

Inače Nuggetsi odgovaraju Spursima koji protiv Denvera u doigravanju vode s 21-7 u pobjedama te su dobili sedam od zadnjih 12 utakmica na ovom parketu, uključujući i doigravanje. Protiv Spursa su Nuggetsi imali čak sedam uzastopnih domaćih poraza u doigravanju.

Murray je utakmicu završio s 24 poena, Gary Harris dodao je 23 poena i pet skokova, Nikola Jokić 21 poen, 13 skokova i osam asistencija, a Paul Millsap 20 poena i sedam skokova.

Kod Spursa DeMar DeRozan s 31 poenom i sedam skokova, LaMarcus Aldridge s 24 poena i osam skokova te Derrick White sa 17 poena jedini su bili raspoloženi.

NBA doigravanje:
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 114:105 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!