Nogomet

Kutak za kladioničare: Manchester City i dalje bliži prolazu nego Tottenham

Branimir Korać • srijeda, 17.04.2019.
Kutak za kladioničare: Manchester City i dalje bliži prolazu nego Tottenham
Foto: EPA

Nastavlja se Liga prvaka i saznat ćemo i druga dva polufinalista. Manchester City unatoč porazu u prvom susretu ostaje favorit protiv Tottenhama...

Manchester City - Tottenham

Manchester City traži prolaz u polufinale Lige prvaka nakon što je u prvom susretu s Tottenhamom bio bolji, ali svejedno izgubio 1:0. Pobjeda od gola razlike neće biti dovoljna i City mora slaviti barem s dva gola prednosti. Nema dvojbe da je City kvalitetniji i bez obzira na poraz u prvom susretu bliže je prolazu. Na svom travnjaku posebno je jak, a Tottenham dolazi oslabljen. Niz igrača Pochettinu nedostaje, nema Erica Diera, Sergea Auriera, Harryja Kanea, Harryja Winksa, Dele Alli je pod upitnikom i moguće je da će nastupiti s gipsom na ruci. U svakom slučaju Spursi će biti pod velikim pritiskom i očekuje se potpuna dominacija Cityja koji će od početka krenuti po željenu pobjedu za prolaz u polufinale Lige prvaka.

Prognoza: Manchester City prolazi

Koeficijenti (Supersport): Manchester City prolazi 1.60, Tottenham prolazi 2.20

Nantes - PSG

PSG je u prošlom kolu teško stradao u dvoboju protiv Lillea, izgubio je čak s 5:1, a nakon susreta bilo je burno u svlačionici, ali i klupskim prostorijama. Parižani su na milimetar do naslova prvaka i čeka se taj posljednji korak, ali još nije napravljen. Tuchel je pod pritiskom, imao je i "ugodan" razgovor s čelnicima kluba, kaznio je i Kyliana Mbappea te se traži pobjeda protiv Nantesa kako bi se vratila dobra atmosfera. Edinson Cavani trebao bi početi od prve minute, bilo je predviđeno da dobije minutažu s klupe, no s obzirom da će Mbappe propustiti ovaj dvoboj, trebao bi Urugvajac krenuti u početnoj postavi. Zbog suspenzija izostat će Juan Bernat i Marco Verratti, ozlijeđeni su Thomas Meunier i Thiago Silva, ali Tuchel posjeduje dovoljno širok kadar te može nadoknaditi one koji neće moći nastupiti.

Prognoza: Pobjeda PSG-a

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Nantesa 4.00, neriješeno 3.70, pobjeda PSG-a 2.10

Houston Rockets - Utah Jazz

Houston Rocketsi dobili su prvu utakmicu u seriji s Jazzerima i to su ih razbili sa 122:90. U četiri nastupa u regularnom dijelu sezone Rocketsi su upisala dva poraza od Jazzera, međutim oba meča izgubili su početkom sezone u razdoblju kada je Houston imao problema. U dva ovogodišnja dvoboja Rocketsi su pregazili Jazzere, prvi put su ih svladali u Salt Lake Cityju sa 125:98, a zatim su u prošlom dvoboju bili bolji s 32 razlike. U Houstonu očekuju od ove sezone stvarno puno, ne žele se zadovoljiti prolaskom protiv Jazzera već traže više i nadaju se da će na Hardenovim krilima otići daleko. Jazzeri imaju dobar roster i mogu biti neugodni, ali pobjede protiv Houstona bile su prava rijetkost. Houston je svakako favorit i u ovom dvoboju te će napraviti sve kako bi zadržao prednost domaćeg parketa.

Prognoza: Pobjeda Houstona

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Houstona 1.50, neriješeno 18.0, pobjeda Utaha 3.60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!