Nogomet

Kronologija: Liverpool glatko, Tottenham u pravoj drami izbacio Manchester City!

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 17.04.2019.
Kronologija: Liverpool glatko, Tottenham u pravoj drami izbacio Manchester City!
Foto: EPA

Nakon što su Barcelona i Ajax izborili nastup u polufinalu Lige prvaka, pridružili su se i Tottenham i Liverpool! Tottenham je u pravoj drami eliminirao Manchester City, a Liverpool je lakoćom izbacio Porto.

LIGA PRVAKA, ČETVRTFINALE, UZVRATNI SUSRETI

Manchester City - Tottenham 4:3 (0:1 prva utakmica) - 1:0 Raheem Sterling (4.), 1:1 Heung-Min Son (7.), 1:2 Heung-Min Son (10.), 2:2 Bernardo Silva (11.), 3:2 Raheem Sterling (21.), 4:2 Sergio Aguero (59.), 4:3 Llorente (73.)

Porto - Liverpool 1:4 (0:2 prva utakmica) - 0:1 Sadio Mane (26.), 0:2 Mohamed Salah (65.), 1:2 Eder Militao (68.), 1:3 Roberto Firmino (77.), 1:4 Van Dijk (84.)


Manchester City - Liverpool 4:3 (93.) - Sterling je zabio za veliko slavlje na Etihadu, Cakir je tražio pomoć VAR-a i gol nije priznat zbog zaleđa Aguera.


Porto - Liverpool 1:4 (84.) - Porto se potpuno raspao, nakon kornera zabio je i Virgil van Dijk.


Porto - Liverpool 1:3 (77.) - Evo i trećeg gola Redsa u Portu, nakon Manea i Salaha među strijelce se morao upisati i Roberto Firmino.


Manchester City - Tottenham 4:3 (80.) - Odličan pokušaj Aguera glavom, ali i prekrasna obrana Llorisa.


Manchester City - Tottenham 4:3 (73.) - Tottenham smanjuje! Llorente je nakon ubačaja na peterac kukom skrenuo loptu u mrežu, pritom je lagano i igrao rukom, a Cakir je nakon pregleda snimke utvrdio kako nije bilo dovoljnog kontakta ruke i lopte. City sada treba i peti gol!


Porto - Liverpool 1:2 (68.) - Porto smanjuje preko budućeg igrača madridskog Reala Edera Militaa. Militao je bio najviši u skoku u kaznenom prostoru Liverpoola i glavom je poslao loptu u mrežu.


Porto - Liverpool 0:2 (65.) - Liverpool dolazi i do drugog pogotka na susretu, lijepa akcija, Alexander-Arnold odlično je proigrao Salaha koji rutinski pogaša pokraj Casillasa i zabija svoj prvi gol u gostima ove sezone u Ligi prvaka.


Manchester City - Tottenham 4:2 (59.) - City ima rezultat koji ga vodi u polufinale! Lopta za Aguera u 16 metara i to je uglavnom pogodak, a tako je bilo i sada. Dobio je loptu malo ukoso, opalio je odmah poluvisoko u bliži kut, Lloris nije stigao reagirati.


Manchester City - Tottenham 3:2 (54.) - Još jedna velika obrana Llorisa koji je odlično pucao iz kaznenog prostora, s 12-13 metara malo iskosa odapeo je iz sve snage, no Lloris se baca i krasno brani.


Manchester City - Tottenham 3:2 (50.) - Velika prilika za četvrti gol i Sterlingov hat-trick, lopta je ubačena s desne strane, brza akcija i udarac Sterlinga s desetak metara iz prve, ali sjajno reagira Lloris.


Manchester City - Tottenham 3:2 (49.) - Odmah prijeti Manchester City, slobodan udarac na 18 metara, pucao je Kevin de Bruyne, ali lopta je otišla malo iznad grede.


Počelo je drugo poluvrijeme.


Kraj prvog poluvremena, Liverpool ide prema polufinalu, ali zato traje drama u Manchesteru.


Manchester City - Liverpool 3:2 (40.) - Novi problemi za Tottenham, zbog ozljede igru mora napustiti Sissoko, zamijenio ga je Llorente.


Porto - Liverpool 0:1 (26.) - Liverpool može slaviti prolaz dalje jer teško će Porto zabiti četiri gola. Salah je pucao iz 16 metara, na loptu je natrčao Mane i skrenuo je u mrežu.


Manchester City - Liverpool 3:2 (21.) - Raheem Sterliiiing! 3:2! Dugo već nismo vidjeli pogodak, punih deset minuta. Sterling vraća City u vodstvo 3:2, ali to mu i dalje nije dovoljno za prolaz. Inače, u Portu je i dalje 0:0.


Manchester City - Tottenham 2:2 (11.) - Nevjerojatan dvoboj u Manchesteru! Novi gol, četvrti već, a tek je 11. minuta! Sada je Aguero pronašao Bernarda Silva na desnoj strani, on puca, lopta pogađa Rosea i vara Llorisa!


Manchester City - Tottenham 1:2 (10.) - Kakva utakmica u Manchesteru!! Eriksen je krasno asistirao Sonu koji s ruba kaznenog prostora krasno zabija u suprotni kut!


Manchester City - Tottenham 1:1 (7.) - Tottenham zabija i City sada mora zabiti dva gola više! Lopta je došla do Sona nakon loše reakcije obrane i on lijepo zabija!


Manchester City - Tottenham 1:0 (4.) - Već u četvrtoj minuti vodstvo Manchester Cityja! Sjajna lopta za Sterlinga u 16 metara na lijevoj strani, namjestio se na udarac i lijepo pogodio za vodstvo!


Manchester City: Ederson, Walker, Kompany, Laporte, Mendy, De Bruyne, Gundogan, David Silva, Sterling, Aguero, Bernardo Silva

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderwireld, Vertonghen, Rose, Sissoko, Wanyama, Alli, Eriksen, Lucas, Son


Porto: Casillas, Militao, Pepe, Felipe, Telles, Otavio, Pereira, Herrera, Corona, Marega, Brahimi

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Fabinho, Milner, Salah, Origi, Mane

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!