Košarka

Bojan Bogdanović držao Pacerse u završnici, Celticsi ipak do pobjede

Petar Jenjić • četvrtak, 18.04.2019.
Bojan Bogdanović držao Pacerse u završnici, Celticsi ipak do pobjede
Foto: EPA

Bojan Bogdanović bio je prvo ime Indiana Pacersa koji su noćas po drugi puta poraženi od Boston Celticsa u prvoj rundi doigravanja. U konačnici su slavili sa 99:91...

Za razliku od prve utakmice u kojoj su Celticsi prelomili susret u trećoj četvrtini, ovoga puta dogodilo se to u samoj završnici susreta. U konačnici su slavili s 99:91 što znači kako su uspješno obranili prednost domaćeg terena te tako poveli s 2-0 u seriji koja sada seli u Indianapolis.

Pacersi su odigrali jako dobro kroz treću četvrtinu, a na krilima Darrena Collisona napravili seriju 10:0 za vodstvo 70:58. Na ulasku u posljednjih 12 minuta Indiana je vodila sa 79:68, međutim, uslijedila je velika serija Celticsa od 16:0 koja je uključivala i osam vezanih poena Kyrieja Irvinga.

Tako je Boston pet minuta prije kraja poveo sa 86:82. U završnici susreta jako dobri Bojan Bogdanović držao je goste u igri, a dvije minute prije isteka vremena zabio je i tricu za vodstvo 91:89. No, njegova momčad do kraja susreta nije ubacila nijedna poen, naspram deset koliko su postigli Celticsi.

Pobjedničku momčad predvodio je Kyrie Irving s 37 poena, šest skokova i sedam asistencija, Jayson Tatum dodao je 26 koševa, a Gordon Hayward 13 poena i pet skokova.

Bojan Bogdanović susret je zaključio s 23 poena (5/13 za dva, 4/8 za tricu, slobodna bacanja 1/2), osam skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte za 35 i pol minuta na terenu. Thaddeus Young dodao je 15 koševa i šest skokova.

NBA:
Boston Celtics - Indiana Pacers 99:91 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!