Košarka

Rocketsi na krilima Hardena rano slomili otpor Jazza, visoko slavili i Bucksi

Petar Jenjić • četvrtak, 18.04.2019.
Rocketsi na krilima Hardena rano slomili otpor Jazza, visoko slavili i Bucksi
Foto: EPA

Preostale dvije utakmice u noćašnjem programu nisu bile rezultatski napete, a momčadi su ponovno obranile prednost domaćeg terena te povele s 2-0 u seriji. Milwaukee Bucksi slavili su protiv Detroit Pistonsa, a Houston Rocketsi protiv Utah Jazza...

Druga utakmica između Milwaukee Bucksa i Detroit Pistonsa završena je istim ishodom. Bucksi su odigrali jako dobro te obranili prednost domaćeg terena pobjedom od 120:99. Time su stigli na pola puta do pobjede u jednoj seriji doigravanja što čekaju još od 2001. godine.

Nakon zaostatka u prvoj, Detroit se vratio u drugoj četvrtini te na poluvrijeme otišao s minimalnom prednošću (57:56). Međutim, na krilima Giannisa Antetokounmpoa koji je sam ubacio 13 poena, Bucksi su treću četvrtinu dobili s visokih 35:17, a na ulasku u posljednju dionicu imali 93:76. Uspjeli su Pistonsi doći na minus sedam u jednom trenutku, no više od toga nije išlo.

Eric Bledsoe s 27 poena i šest skokova bio je prvo ime Milwaukeeja, Antetokounmpo je dodao 26 koševa i 12 skokova, a Khris Middleton 24 poena, pet skokova i osam asistencija.

Pistonse je predvodio Luke Kennard s 19 poena, dok su po 18 koševa dodali Andre Drummond (16 skokova) i Reggie Jackson (osam asistencija).

Nakon pobjede od 32 razlike u prvom susretu, Houston Rocketsi ovoga puta nisu bili baš tako uvjerljivi, ali svejedno su upisali jednu visoku pobjedu. Ponovno su obranili domaći teren protiv Utah Jazza kojeg su noćas porazili rezultatom 118:98. Cijela je utakmica bila potpuno jednosmjerna, a Houston nijednom nije bio u zaostatku. Već je nakon prve četvrtine imao okruglih 20 razlike (39:19) što je uspio sačuvati do kraja.

James Harden ubilježio je triple-double učinak od 32 koša, 13 skokova i deset asistencija. Chris Paul dodao je 17 poena, dok su po 16 koševa ubacili Eric Gordon i P.J. Tucker.

S po 17 koševa u dresu Utahe najbolji su bili Ricky Rubio (devet asistencija, četiri ukradene lopte) i Royce O'Neale.

NBA:
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 120:99 (2-0)
Houston Rockets - Utah Jazz 118:98 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!