Tenis

Čilić: "Morat ću dobro isplanirati nastupe ako se želim još dugo zadržati na terenima"

Branimir Korać • četvrtak, 18.04.2019.
Čilić: "Morat ću dobro isplanirati nastupe ako se želim još dugo zadržati na terenima"
Foto: EPA

Marin Čilić poražen je i na startu turnira u Monte Carlu te ima velikih problema s formom. Fizički se osjeća dobro i nema nikakvih problema osim s koljenom koje ga muči još otkako je počeo igrati tenis...

Uoči Roland Garrosa Marin Čilić tvrdi kako je Roger Federer i dalje jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira, naravno, uz Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

"Gledajući rezultate i konstantu, morate uključiti i Rogera kao jednog od favorita za osvajanje turnira. I Dominic Thiem je u Parizu igrao nevjerojatno i bio u dva finala, sigurno je jedan od najboljih, ali stavio bih Federera ispred njega."

Čilić je dao potporu novom formatu Davis Cupa i smatra kako bi mogao biti dobar za igrače i navijače.

"Vjerujem da bi moglo biti jako zanimljivo. Dobro je i što će se igrati u Španjolskoj, Rafa će vjerojatno igrati i privući će veliki broj navijača. Nedostajat će nam domaćinska atmosfera, to je nešto jedinstveno, ali vjerujem da će svejedno biti zanimljivo."

Čilić ove sezone ima priličnih problema s igrom, koljeno mu je predstavljalo velik problem i bit će pravi izazov složiti kalendar nastupa s dovoljno kvalitetne pripreme.

"Mislim da nisam izgubio na brzini, a fizički sam puno snažniji te nemam nikakvih problema osim koljena koje mi stvara problem još otkako sam počeo igrati tenis. Nije se lako s tim nositi, Rafa to najbolje zna. Morat ću dobro pogledati raspored nastupa i isplanirati dovoljno vremena za odmor i pripremu. Tio je način da dugo ostanem na terenu", dodaje Čilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 18.04.2019. u 21:48
    Poštedi nas muke, i povuci se.
    Šojka Rugalica