Rukomet

Rukometašice Podravke i Murvice izborile nastup u polufinalu Kupa

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 18.04.2019.
Rukometašice Podravke i Murvice izborile nastup u polufinalu Kupa
Foto: FaH

Rukometašice Podravke Vegete i Murvice izborile su ulazak među četiri najbolja sastava Kupa Hrvatske i borit će se za taj trofej na Festivalu rukometa u Poreču od 16 do 19. svibnja. Uz njih, pridružit će im se i pobjednici susreta između Koke i Umaga te Sinja i Sesveta Agroproteinke.

U najvećem dvoboju u ženskoj ligi, Podravka Vegeta je pobijedila Lokomotivu 26:19. Domaće rukometašice su već u prvom dijelu pokazale Lokomotivi da je to drugačiji susret u odnosu na onaj početkom godine u Domu sportova, a na predahu su imale rezultat 11:7. U nastavku se uglavnom igralo pogodak za pogodak, a takvoj presudila je šira klupa Podravke kao i njihovo europsko iskustvo velikih utakmica. Lokomotiva se tako oprostila od obrane naslova pobjednika Kupa Hrvatske. No, još su tri kola ostala do kraja 1. HRL za žene pri čemu je Lokomotiva u prednosti dva boda u odnosu na Podravku.

Ivanić je s druge strane doživio poraz od Murvice 27:33. Nakon što su u osmini finala izbacili Zrinski i prvoligaša iz Čakovca, rukometašice Ivanića ipak su poražene u četvrtfinalu. Ivanić je imao dosta poteškoća s ozljedama svojih igračica, a nerješivi problem pojavio se nakon desetak minuta igre kada je u jednom neopreznom startu stradala Ana Malec. Murvica je od toga trenutka preuzela kontrolu nad igrom i rezultatom te na kraju zasluženo slavila. Rukometašice iz Crikvenice su u osmini finala pobijedile Bjelovar.

KUP HRVATSKE – 1/4 FINALE:
PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 26:19
IVANIĆ – MURVICA 27:33
18.04. 19:00 KOKA – UMAG
30.04. 18:00 SINJ – SESVETE AGROPROTEINKA

HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!