Rukomet

Sjajni Duvnjak predvodio Kiel u važnoj pobjedi u Berlinu, Kozina vrlo dobar u slavlju Goppingena

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.04.2019.
Sjajni Duvnjak predvodio Kiel u važnoj pobjedi u Berlinu, Kozina vrlo dobar u slavlju Goppingena
Foto: EPA

Dobar dan za Hrvate u Bundesligi, posebno Domagoja Duvnjaka i Krešimira Kozinu koji su stigli do vrijednih pobjeda, a u njima su igrali važnu ulogu...

Nakon što je upisao prvi poraz u sezoni u Bundesligi, Flensburg je nakon reprezentativne stanke svladao prema očekivanjima Gummersbach. Bila je to utakmica bez posebne neizvjesnosti, domaćin je u prvom dijelu stvorio razliku i nakon toga ju je bez problema održavao.

Na putu do pobjede letio je na krilima Lassea Svana i Magnusa Jondala koji su postigli po šest golova, a Johannes Golla dodao je pet. Kod Gummersbacha po pet golova postigli su Marvin Sommer i Stanislav Žukov dok je Ivan Martinović dodao tri gola.

Lagan posao imao je i Goppingen u gostima kod Ludwigshafena. Goppingen tako nastavlja borbu za visok plasman, a Ludwigshafen ostaje na dnu ljestvice na posljednjem mjestu. U ovom susretu još se kako-tako držao u prvom poluvremenu, a onda je uslijedio veliki pad i put u poraz.

Matej Ašanin kod domaćina skupio je pet obrana, a po četiri gola zabili su Pascal Durak i Jerome Müller. Kod gostiju prvi strijelac bio je Krešimir Kozina sa šest golova, toliko je dodao i Sebastian Heymann dok je pet zabio Nemanja Zelenović.

Lakše nego što to konačan rezultat pokazuje Rhein-Neckar Löwen je stigao do pobjede kod Hannover-Burgdorfa. Domaćin je tek u završnici serijom 5:0 smanjio visok zaostatak i na kraju je izgubio s 30:28, a Löwen je mogao biti i puno uvjerljiviji.

Andy Schmid bio je vrlo raspoložen s 11 golova, šest je dodao Alexander Petersson, a po pet su dodali Jerry Tollbring i Jannik Kohlbacher. Kod domaćina po sedam golova zabili su Nejc Cehte i Timo Kastening, a pet je dodao Morten Olsen.

Sjajni Domagoj Duvnjak predvodio je Kiel u važnoj pobjedi u Berlinu protiv Füchsea. Gosti su slavili s 30:29 u susretu u kojem je domaćin mogao izvući barem bod, ali nije dobro odradio samu završnicu i gosti su odnijeli puni plijen. Svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme, u drugom dijelu bolji su bili gosti i preokretom stigli do pobjede.

Duvnjak je sa šest golova, šest asistencija i tri ukradene lopte bio najbolji kod Kiela u sve tri kategorije. Po pet golova dodali su Steffen Weinhold i Lukas Nilsson. Kod domaćina po jedan gol zabili su Stipe Mandalinić i Jakov Gojun, a najefikasniji bili su Hans Lindberg sa sedam golova i Paul Drux s pet.

Bundesliga, 27. kolo:
Flensburg - Gummersbach 28:20
Ludwigshafen - Goppingen 23:32
Hannover Burgdorf - Rhein Neckar Löwen 28:30
Füchse Berlin - Kiel 29:30

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!