Vodeni sportovi

Mladost domaćin završnice Regionalne lige: "Želja nam je odigrati kvalitetno pred domaćom publikom"

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 19.04.2019.
Mladost domaćin završnice Regionalne lige: "Želja nam je odigrati kvalitetno pred domaćom publikom"

Pred nama je polufinale Regionalne vaterpolske lige u kojoj će se najbolja četiri kluba, Mladost, Jug CO, Jadran Herceg Novi i Jadran Split, boriti za naslov prvaka. Treneri svih ekipa najavili su svoj nastup na završnici koja se igra na bazenu Mladosti...

Ususret poslijepodnevnom početku završnice Regionalne vaterpolske lige četvorica trenera najavila su žestoke vodene okršaje. U prvoj polufinalnoj utakmici u 18.30 sati sastaju se Jadran Herceg Novi i dubrovački Jug CO.

"Ovaj će turnir biti neizvjestan. Samim time smatram da će i polufinalne utakmice ponuditi neizvjesnost, ali i jednu veliku kvalitetu. Svi su ovdje euroligaši i finalisti Eurokupa, po meni možda čak i okosnica europskog vaterpola. Konačne rezultate ne bih predviđao. Sport nosi svoju ljepotu upravo u toj nepredvidivosti. Mi ćemo dati sve od sebe. Možda smo malo u nekoj krizi u zadnje vrijeme, ali smo kompletni i nadam se da ćemo biti dovoljno dobri da pobijedimo večeras", izjavio je Vjekoslav Kobeščak, trener VK Jug CO.

"Igramo protiv, po meni, najkvalitetnijeg protivnika u Ligi na ovom turniru. Najveći problem je što nam ovaj meč dolazi nakon poraza u finalu Eurokupa. Probat ćemo se oporaviti. Izuzetno nam je važan početak utakmice da ne dozvolimo Jugu da pokaže kvalitete koje ima kroz veliki broj kontra napada, trudit ćemo se to stopirati. Željeli bismo ih iznenaditi, no, u ovom trenutku oni su svakako favoriti za ovaj meč", izjavio je Vladimir Gojković, trener Jadran Herceg Novog.

Druga polufinalna utakmica igra se u 20.15 sati kada će Mladost na domaćem bazenu pokušati izboriti finale u dvoboju sa splitskim Jadranom.

"Željeli bismo svakako ući u finale. Znamo što nas očekuje, jako težak suparnik kojeg nije lako pobijediti dva puta u tjedan dana na svom bazenu. Momčad je u dobrom stanju, nažalost ozlijedio nam se Zvonimir Butić u utakmici u utorak protiv Solarisa, no, što je to je, pokušat ćemo nadoknaditi taj izostanak i dati sve od sebe”, kazao je Ivan Asić, trener splitskog Jadrana.

“Nadamo se dobroj igri protiv Jadrana. Dižemo se u natjecateljskoj formi, to nam je važno. Za nas je to izuzetno važna utakmica i želja nam je odigrati kvalitetno pred domaćom publikom. Nadam se dobroj igri i pobjedi, situacija u momčadi je da smo bez Konstantina Kharkova radi srčanih anomalija, dok nam je Ivan Marcelić još pod upitnikom. Nadam se da će svi igrači dati svoj maksimum, onako kako se to od njih očekuje", izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!