Nogomet

Mourinho: "Ako Ajaxu dopustite igru kakvu želi, riskirate da bude bolji od vas"

Branimir Korać • petak, 19.04.2019.
Mourinho: "Ako Ajaxu dopustite igru kakvu želi, riskirate da bude bolji od vas"
Foto: EPA

Jose Mourinho tvrdi kako je Juventus ispao iz Lige prvaka jer je poput Real Madrida dopustio Ajaxu igru kakva najviše odgovara amsterdamskoj momčadi...

Ajax protiv Juventusa nije uvučen u čvrstu i fizički jaku igru, a to je bio način da ga se svlada, smatra Jose Mourinho.

"Juventus je još jedna momčad koja je dopustila Ajaxu da igra svojim stilom. Dosad ga nitko nije posebno respektirao i dopustili su im da koriste svoje kvalitete na najbolji način. Imaju fantastične mlade igrače s malo više iskustva nego što su ga imali prije nekoliko godina kada sam igrao protiv njih u finalu Europske lige."

Mourinho je u tom finalu nametnuo Ajaxu čvrstu igru znajući da je Manchester United fizički moćniji.

"Uveli smo ih u igru kakvu nisu željeli. Bunili su se na Fellainija, fizičku igru, sve to jer se nisu mogli s tim nositi."

"Ako igrate protiv Ajaxa na način na koji oni žele igrati, riskirate da su bolji od vas. Ako Ajax dođe do finala i bude igrao protiv Barcelone ili Liverpoola, oni ih mogu svladati svojom kvalitetom, ali ako ne posjedujete tu kvalitetu, onda ih morate natjerati u igru kakvu ne žele", dodaje Mourinho.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!