Ostali sportovi

Filip Hrgović saznao protivnika u prvoj borbi na američkom tlu

Branimir Korać • petak, 19.04.2019.
Filip Hrgović saznao protivnika u prvoj borbi na američkom tlu
Foto: Pixsell

Filip Hrgović prvu borbu na američkom tlu imat će 25. svibnja ove godine u Oxon Hillu gdje će se boriti protiv iskusnog Amerikanca Grega Corbina...

I službeno je poznat protivnik Filipa Hrgovića u prvoj američkoj borbi. Borit će se protiv Grega Corbina, 38-godišnjeg Amerikanca koji je dosad odradio 16 borbi i upisao 15 pobjeda, od čega devet nokautom, te jedan poraz.

Jedini poraz upisao je protiv Charlesa Martina diskvalifikacijom prije mjesec dana, a ovih 15 pobjeda redom protiv dosta slabijih protivnika koji uglavnom imaju više poraza nego pobjeda u karijeri.

"Jedva čekam na debi u SAD-u 25. svibnja, jako sam uzbuđen jer kompletna teška kategorija seli u SAD, najbolje mjesto za velike borbe u ovom trenutku. Mislim da će se Amerikancima svidjeti moj stil jer nisam boksač koji se bori s distance, stalno tražim borbu i bacam puno udaraca", kaže Hrgović.

Hrgović cijeni Corbina i vjeruje da je on pravi izbor.

"Moj protivnik Greg Corbin je vrlo dobar borac i mislim da je sjajan izbor za ovu fazu moje karijere. Pripremit ću se za ovu borbu kao da se borim za titulu svjetskog prvaka, siguran sam da će borba biti dobra. Bit će to dobar ispit za mene jer je vrlo iskusan borac i vjerujem da će doći u odličnoj formi."

Corbin također vjeruje u svoje šanse u ovom meču.

"Ovo mi je prilika za iskupljenje za poraz protiv Martina. Bilo je dosta stvari koje su me ometale u pripremi za taj dvoboj, ali ovaj put sam potpuno koncentriran na Hrgovića. Puno se buke podiglo oko njega nakon amaterske karijere i dobrog ulaska u profesionalnu, vidjet ćemo može li to potvrditi."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!