Košarka

Bucksi jure prema drugom krugu, Pistonsima nije pomogao niti povratak Griffina

Branimir Korać • nedjelja, 21.04.2019.
Bucksi jure prema drugom krugu, Pistonsima nije pomogao niti povratak Griffina
Foto: EPA

Ovo je najneravnopravnija serija i mogla bi završiti vrlo brzo. Milwaukee Bucksi upisali su i treću uvjerljivu pobjedu protiv Detroit Pistonsa...

U sva tri dosadašnja susreta Bucksi su bili uvjerljivi, Pistonsi izgledali uglavnom potpuno nekonkurentno i zalutalo. Ovaj put imali su na raspolaganju Blakea Griffina, odigrao je dobru utakmicu, ali niti on nije uspio spasiti Pistonse.

Prve tri utakmice Bucksi su dobili s prosječno čak 24 poena razlike i to dovoljno govori o razlici u ovoj seriji. Pistonsi su u svim susretima jednostavno bili lošiji protivnik i od početka u zaostatku te su Bucksi došli do prilike pomesti ih i to u pravom smislu riječi.

Griffin je na povratku pružio koliko je mogao, još uvijek nije fizički u savršenom stanju i tijekom susreta šepao je nakon jačih napora, ali on je bio glavni razlog što se Pistonsi nisu potpuno raspali već u prvom dijelu. Međutim kako je susret odmicao, tako su se Bucksi sve više odvajali i dobili smo još jednu utakmicu koja je bila posve izvjesna.

Pistonsima u prilog nisu išli niti problemi s osobnim pogreškama, napunili su se njima, posebno Andre Drummond te su dodatno izgubili na agresivnosti i tako pomogli Bucksima koji imaju puno veću širinu i kvalitetu.

Bucksi nisu dobili prve tri utakmice u seriji još od prve runde 1986. godine kada su pomeli New Jersey Netse, a nikada ranije nisu bili ovoliko uvjerljivi prosječno gledajući tri susreta u seriji.

Utakmica broj četiri vrlo lako mogla bi biti posljednja u ovoj seriji, upitno je hoće li Griffin biti sposoban za nastup, a Bucksi su svakako kvalitetniji bez obzira nastupio on ili ne.

U ovom susretu najbolji kod Bucksa bili su Khris Middleton s 20 poena i osam skokova, po 19 poena dodali su Brook Lopez (sedam skokova, pet blokada) i Eric Bledsoe (šest skokova, pet asistencija) te Giannis Antetokounmpo s 14 poena i deset skokova.

Kod Pistonsa Griffin je ubacio 27 poena uz sedam skokova i šest asistencija, Reggie Jackson 15 poena uz osam asistencija i šest skokova, a Andre Drummond 12 poena uz 12 skokova.

NBA:
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 103:119 (0-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!