Tenis

Fabio Fognini preko Dušana Lajovića do naslova u Monte Carlu

Petar Jenjić • nedjelja, 21.04.2019.
Fabio Fognini preko Dušana Lajovića do naslova u Monte Carlu
Foto: EPA

Fabio Fognini pobjednik je Masters turnira koji se ovog tjedna igrao u Monte Carlu. U finalnom meču sa 6:3, 6:4 bio je bolji od Dušana Lajovića...

Fabio Fognini postao je prvi talijanski tenisač koji je osvojio naslov na Mastersu u Monte Carlu. Kao 13. nositelj osvojio je titulu pobjedom u finalu protiv Srbina Dušana Lajovića sa 6:3, 6:4.

Meč je trajao sat i 38 minuta, a Fognini je postao "najniži" nositelj koji je osvojio turnir još otkako je kao 13. nositelj Monte Carlo osvojio Gustavo Kuerten 1999. godine.

Talijanski tenisač tijekom meča iskoristio je četiri od pet break šansi. Meč je bolje otvorio Lajović koji je napravio break za 2:1, međutim, do kraja seta dobio je tek jedan gem.

U prva dva gema drugog seta vidjeli smo po jedan break sa svake strane, no Lajović nije uspio izdržati. Kod rezultata 2:2 Fognini radi novi break, a prednost uspijeva sačuvati do kraja.

"Jako, jako sam sretan, nemam što za reći. Moram ostati miran, možda se istuširati, opustiti i razmišljati o tome jer sam napravio nešto nevjerojatno", kazao je Fognini nakon pobjede.

Monte Carlo, finale:
Fabio Fognini - Dušan Lajović 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!