Košarka

Raptorsi i Blazersi napravili veliki korak prema drugoj rundi, na svom parketu imat će meč lopte

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.04.2019.
Raptorsi i Blazersi napravili veliki korak prema drugoj rundi, na svom parketu imat će meč lopte
Foto: EPA

U još dvije noćašnje utakmice u NBA ligi Toronto Raptorsi i Portland Trail Blazersi u gostima su došli do pobjede i tako poveli s 3-1 u seriji. I jedni i drugi na svom parketu mogu završiti posao...

Orlando Magic - Toronto Raptors 85:107 (1-3)

Toronto Raptorsi došli su do treće pobjede u seriji protiv Orlando Magica koji je svladan sa 107:85. Raptorsi su slavili na krilima Kawhija Leonarda koji je potvrdio status prvog imena Toronta.

Magic je sada u iznimno teškoj situaciji, nalazi se u zaostatku 3-1 i trebat će mu puno sreće da bi došao do preokreta u seriji. Dosad je 11 momčadi uspjelo okrenuti zaostatak 1-3, a tri od tih 11 napravile su to igrajući sedmu utakmicu u gostima.

Ova utakmica prelomljena je u završnici prvog poluvremena kada su Raptorsi napravili seriju 11:1 uz pet poena Leonarda i šest Pascala Siakama za 58:42 na poluvremenu.

U nastavku susreta Magic nijednom nije došao do jednoznamenkastog zaostatka i gostu su mirno došli do pobjede koja im osigurava vodstvo 3-1 i prvu meč loptu na svom parketu.

Leonardov nastup impresionirao je i igrače Orlanda.

"On je MVP finala doigravanja i napravio je ono što i treba napraviti. Plaćen je za to da igra kako treba igrati i da bude Kawhi Leonard", istaknuo je Aaron Gordon.

Leonard je susret završio s 34 poena i šest skokova, a po 16 poena dodali su Pascal Siakam (šest skokova) i Norman Powell. Kod poraženih Aaron Gordon ubacio je 25 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a Evan Fournier dodao je 19 poena.

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 98:111 (1-3)

Na korak do prolaza došao je Portland Trail Blazers koji je slavio u Oklahoma Cityju sa 111:98. Blazersi su predvođeni Damianom Lillardom u trećoj dionici stvorili razliku i otišli do pobjede.

Imali su prednost i na odmoru, ali u trećoj dionici Lillard je ubacio 15 poena i predvodio odvajanje Blazersa na dvoznamenkastu razliku nakon čega se domaćin nije vratio.

Podbacio je Russell Westbrook koji je promašio svojih zadnjih deset šuteva iz igre te je u drugom poluvremenu iz igre šutirao 0/7 te upisao samo jedan poen s linije slobodnih bacanja.

Za razliku od Westbrooka, Lillard je bio odličan u ključnim trenucima i prevagnuo je na stranu svoje momčadi. U zadnjoj dionici domaćinu se pojavila mala nada da možda može zakomplicirati susret kada je Dennis Schroder ubacio tricu za minus deset tri i pol minute prije kraja, ali gosti nisu pokleknuli već su bez problema iskontrolirali susret.

Portland su predvodili CJ McCollum s 27 poena (5/9 trica), Lillard s 24 poena i osam asistencija, Al-Farouq Aminu s 19 poena i devet skokova te Mo Harkless s 15 poena i deset skokova. Kod Thundera Paul George ubacio je 32 poena uz deset skokova i šest asistencija, a Dennis Schroder 17 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!