Košarka

Lillard Time!

Branimir Korać • srijeda, 24.04.2019.
Lillard Time!
Foto: EPA

Portland Trail Blazersi prošli su u drugi krug doigravanja Zapada, a Damian Lillard apsolutno je najzaslužniji za to. Lillard je odigrao nevjerojatnu utakmicu i nosio je Blazerse do pobjede, a vrhunac je bila trica sa sirenom s više od devet metara za pobjedu...

Nije mu prvi put. 2014. godine na isti način, sa sirenom je izbacio Houston Rocketse i odveo Portland u drugi krug doigravanja. Tada je postao popularan "Lillard Time", eliminirao je tada Rocketse, a sada i Thunder.

Utakmica je bila fantastična, Lillard jednako takav. Blazersi su plesali po rubu poraza, Thunder je u zadnjoj dionici dao sve od sebe i uložio maksimum da dođe do pobjede, ali Blazersi igraju sjajno ove sezone i napravili su preokret te odnijeli pobjedu.

107:92 vodio je Thunder sedam minuta prije kraja susreta, no onda se sve promijenilo, Portland je zaigrao puno bolje na obje strane parketa i pružio si je priliku.

33 sekunde prije kraja susreta Lillard je poravnao na 115:115, a 18 sekundi prije kraja Russell Westbrook ne pogađa izu prodora i Blazersi dobivaju zadnji napad. Lillard je išao jedan na jedan s Paulom Georgeom i kada se očekivalo da će krenuti u prodor, Lillard je napravio iskorak unazad, stvorio si prostor za šut i s devet metara ubacio tricu sa sirenom za pobjedu 118:115.

Mahnuo je Thunderu na pozdrav i krenula je euforija na parketu. Blazersi su prošli u drugi krug doigravanja Zapada eliminiravši Oklahoma City s 4:1.

Uoči doigravanja ozlijedio se teško Jusuf Nurkić i odmah su krenule priče kako je Portland najpoželjniji protivnik u doigravanju, čak poželjniji i od osmoplasiranih Clippersa. Međutim pokazali su da su procjene bile krive, Blazersi predvođeni fantastičnim Lillardom zasluženo prolaze u drugi krug.

U ovom briljantnom nastupu Lillard je rušio osobne rekorde i rekorde Blazersa. Ubacio je 34 poena već do poluvremena, završio je susret s 50 poena i s deset ubačenih trica iz 18 pokušaja. Lillard je dodao sedam skokova i šest asistencija za najbolju predstavu jednog igrača u dosadašnjem dijelu ovosezonskog doigravanja.

Osim Lillarda istaknuli su se s po 17 poena Mo Harkless (sedam skokova) i CJ McCollum dok je Enes Kanter dodao 13 poena i 13 skokova.

Kod Thundera George je ubacio 36 poena uz devet skokova, a Russell Westbrook 29 poena uz 14 asistencija i 11 skokova.

NBA:
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 118:115 (4-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!