Tenis

Donna Vekić preokretom u drugom setu svladala Talijanku u Stuttgartu

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.04.2019.
Donna Vekić preokretom u drugom setu svladala Talijanku u Stuttgartu
Foto: EPA

Donna Vekić prošla je u drugo kolo turnira u Stuttgartu. Prva protivnica bila joj je Giulia Gatto-Monticone koju je Vekić svladala u dva seta...

Nakon što je Simona Halep odustala od nastupa u Stuttgartu, Angelique Kerber prebačena je na njeno mjesto u ždrijebu, a Donna Vekić dobila je novu protivnicu. U prvom kolu igrala je protiv sretne gubitnice Giulije Gatto-Monticone koju je svladala u dva seta.

Vekić je očekivano slavila, nije dopustila iznenađenje iako se očekivalo da će i lakše doći do pobjede. Završilo je 6:1, 7:5, prvi set išao je prema predviđanjima, a u drugom je bilo manjih problema.

Vekić se s Talijankom nije ranije susretala, ali u prvom setu uspješno je dominirala i Gatto-Monticone nije osvojila nijedan svoj servis gem. Niti Vekić nije posebno dobro servirala, ali je svejedno došla do prednosti.

U drugom setu nije išlo tako glatko. Gatto-Monticone došla je do breaka u četvrtom gemu te je kod 5:3 servirala za set, ali nakon toga Vekić apsolutno dominira. Napravila je break, izgubila je do kraja meča samo pet poena i serijom 5:0 u gemovima stigla do drugog kola.

U drugom kolu igrat će protiv Ruskinje Darije Kasatkine koja je izbacila Elise Mertens.

WTA Stuttgart, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Giulia Gatto-Monticone (Italija, LL) 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!