Ostali sportovi

Odbojkašice zagrebačke Mladosti pobjednice Kupa Snježane Ušić

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.04.2019.
Odbojkašice zagrebačke Mladosti pobjednice Kupa Snježane Ušić

Odbojkašice HAOK Mladost pobjednice su Kupa Hrvatske te su na taj način uz prvenstvo Hrvatske osigurale dvostruku krunu. Mladostašice su u finalu bile bolje od HAOK Rijeka rezultatom 3:2 (19:25, 25:20, 25:22, 19:25, 15:12).

Kup Hrvatske za seniorke nosi ime preminule legende hrvatske odbojke Snježane Ušić, a Mladost ga je ove godine osvojila deveti put.

"Ovo je bila lijepa utakmica, pet setova, puno zanimljivih poena i požrtvovnosti. Mislim da su gledatelji mogli uživati. Čestitke Rijeci, igrale su srčano i borbeno, ali moje su cure demonstrirale nadmoć koja ih krasi cijelu sezonu", izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Saša Ivanišević.

Za najbolju igračicu finala Kupa proglašena je Jelena Šunjić iz Mladosti koja igra na poziciji dijagonale.

"Utakmica je bila dosta teška, mislim da rezultat to govori sam po sebi. Rijeka se stvarno borila i dala svoj maksimum ali mi smo kada je trebalo pokazali koliko smo dobra ekipa. Mislim da smo zaslužili pobjedu, ekipa smo i naš trud se vidi. Proglašena sam najboljom igračicom finala, a moram se zahvaliti svojem treneru i ekipi, bez njih to ne bi bilo moguće", istaknula je Jelena.

Unatoč borbenosti i trudu, Rijeka nije došla do pobjede. Ipak, trener Leo Barić zadovoljan je igrom svoje ekipe.

"Zadovoljan sam kako su naše cure igrale. Primorali smo Mladost da pokaže cijeli svoj asortiman oružja i dali svima do znanja da se Mladosti može približiti radom. Nadam se da će ubuduće mnogi klubovi truditi podići razinu kvalitete igre i odigrati ovakve utakmice jer samo na taj način možemo ostvariti napredak u Hrvatskoj", izjavio je nakon utakmice trener HAOK Rijeka Leo Barić.

Muško finale Kupa na rasporedu je večeras u 20 sati u sportskoj dvorani Gimnasium u Rovinju, a za trofej se bore HAOK Mladost i Mladost Ribola Kaštela. Ulaz na utakmicu je besplatan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!