Tenis

Donna Vekić ispustila pobjedu protiv prve igračice svijeta

Mihaela Bradovski • petak, 26.04.2019.
Donna Vekić ispustila pobjedu protiv prve igračice svijeta
Foto: EPA

Donna Vekić imala je veliku priliku za pobjedu protiv prve igračice svijeta, Naomi Osake, ali nije je uspjela iskoristiti. Izgubila je u tri seta nakon dva sata i 20 minuta igre...

Odličan meč odigrala je Donna Vekić protiv Naomi Osake, ali nije nagrađena pobjedom. Vodila se velika borba, Vekić je imala dvostruki break prednosti i dva servisa za meč, ali nije izdržala i poražena je u tie-breaku sa 7:4.

Ničim se nije vidjelo da je Vekić 25., a Osaka prva igračica svijeta, Donna je bila apsolutno ravnopravna, u nekim trenucima bila je i dosta bolja, no nije izdržala pritisak i nije uspjela završiti posao.

Za razliku od prošlog njihovog međusobnog dvoboja, Vekić je bila puno bliža pobjedi.

Prvi set nije bio tako dobar za Donnu, izgubila je jedan servis i to je bilo dovoljno da izgubi set. Jedina break prilika u cijelom meču dogodila se kod 3:2 kada je Osaka došla do 30:40 i iskoristila tu priliku te rutinski došla do 6:3.

U drugom setu također se vodila velika bitka do same završnice i tu Vekić dolazi do svoje prve prilike. Stigla je do 15:40 i ujedno i set lopte, odmah ju je iskoristila te poravnala u setovima.

Napunilo je to Donnu samopouzdanjem, Osaka je bila na rubu poraza i Vekić je odjurila do 5:1. Činilo se da će meč biti brzo gotov, ali Osaka je nakon razgovora s trenerom značajno podigla igru, Donna je izgledala sve nervoznije i nije mogla doći niti do meč lopte.

Osaka je nanizala četiri gema, vratila se u meč i otišlo se u tie-break. Tamo je Osaka imala prednost i otišla je do pobjede 7:4.

Velika šteta, Vekić je imala veliku priliku za pobjedu, ali jednostavno nije uspjela dovršiti posao.

Stuttgart, četvrtfinale:
Naomi Osaka (Japan, 1) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:3, 4:6, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!