Rukomet

Maksimir Pastele osvojile dva naslova pobjednika na međunarodnom turniru mlađih kategorija

Petar Jenjić • subota, 27.04.2019.
Maksimir Pastele osvojile dva naslova pobjednika na međunarodnom turniru mlađih kategorija
Foto: Ivana Strahija

Na veliki međunarodni turnir u Pragu uputili su se s ukupno 59 dječaka raspoređenih u pet natjecateljskih ekipa u tri dobne kategorije...

Mlađi kadeti 2004.

Mlađi kadeti rukometnog kluba Maksimir Pastela nastupili su na Prag Handball Cupu 2019 što je ujedno i najmnogoljudniji dvoranski turnir mlađih kategorija u rukometu.

Na turniru su nastupili s dvije ekipe, jedna ekipa je suvereno osvojila turnir, ostvarivši svih 11 pobjeda, dok je druga ekipa ispala u razigravanju od prve ekipe. Tijekom turnira Maksimirovi kadeti pokazali su izrazito visoku razinu agresivnosti, motiviranosti, želje, borbe i zajedništva, što veseli trenere, da su svi disali kao jedan. U skupini prva ekipa je redom bila bolja od: Roznov pod Radhostem, Metter Enz, Hazena Melnik 2, Helsingborg i Kadetten Schaffhausen, dok je druga ekipa osvojila drugo mjesto upisavši četiri pobjede protiv ekipa: Aspberg, Opava, Schotten 2 i Kadetten Schaffhausen i samo jedan poraz u prvoj utakmici protiv Talent Skoda Plezen.

U drugom dijelu turnira ždrijeb ih je spojio u zajedničku grupu, gdje su obje ekipe bile bolje od Sokol Centrum Hane, nažalost, samo jedna ekipa je mogla nastaviti natjecanje, pošto je samo prvi iz skupine išao u daljnji tijek natjecanja.

U osmini finala bili su bolji od domaćina turnira ekipe Dukle Prag, da bi u četvrtfinala nadigrali ekipu Zemplin Trbisov. U nedjelju ujutro odigrali su hrvatski derbi protiv ekipe Rugvice, gdje su pobjedom ušli u finale. Finale je bila jednosmjerna utakmica gdje su u svim segmentima igre nadigrali slovačkog prvaka ekipu Bratislave rezultatom 19:3. Karlo Jurić dobio je nagradu za najboljeg igrača.

Selekcija 2006

Na natjecanju je sudjelovalo 90 ekipa raspoređenih u 15 skupina po šest. Prve tri ekipe iz svake skupine išle su dalje u borbu za "A" finale, a četvrtoplasirani pa naniže u borbu za "B" finale. U skupini bilježe četiri pobjede protiv solidnih čeških ekipa i jedan poraz koji ih na kraju odvodi u teži dio ždrijeba. U sljedećoj grupi od tri ekipe ostvaruju pobjedu i poraz od hrvatske ekipe RK Trsat te završavaju turnir jer su prvi u grupi išli dalje u nokaut fazu natjecanja. Ekipa RK Trsata bila je jednostavno bolja i fizički nadmoćnija te je zasluženo prošla dalje.

U osmini finala zapeli su dječaci Trsata plasiravši se tako među 16 najboljih u konkurenciji 90 ekipa. Uspjeh je tim veći kada se uzme u obzir da su s turnira ispali praktički bez poraza, budući da je putnika u četvrtfinale između Trsata i grčkog Papasiderisa odlučio shootout. Do tada su mladi Trsaćani upisali sedam uvjerljivih pobjeda, redom protiv čeških Strakonica, Žeravice, Sokol Uvalyia, te Comite Doubs iz Francuske, Chardafona iz Bugarske, zagrebačke Maksimir Pastele te domaćeg Banik Mosta.

Rezultati su išli sljedećim redom:
TJ Loko České Budějovice - Maksimir-Pastela 10:22
Maksimir-Pastela - HBC Olomouc 17:22
TJ Sokol Úvaly - Maksimir-Pastela 14:18
Maksimir-Pastela - Bischwiller 26:14
HC Polus TM - Maksimir-Pastela 12:17
Maksimir-Pastela - HK Baník Most 19:12
RK Trsat Rijeka - HC Maksimir-Pastela 26:7

Selekcija 2008

U konkurenciji 30 ekipa raspoređenih u pet skupina po šest Maksimir Pastele sudjelovalu su s dvije ekipe. "Prva" ekipa zauzima prvo mjesto s maksimalnim učinkom tj. pet pobjeda u skupini. Druga ekipa ostvarila je jednu pobjedu te četiri poraza.

Nadalje za "prvu" ekipu slijedi ponovno grupna faza od po tri ekipe te tamo pobjeđuje oba suparnika. Za to vrijeme "druga" ekipa u nokaut fazi gubi susret te tako završava natjecanje. Prva ekipa četvrtfinale pobjeđuje bez neke veće rezultatske neizvjesnosti. U polufinalu igraju najzahtjevniju utakmicu na turniru. Protiv domaćina Dukle iz Praga na poluvremenu gube rezultatom 8:4 i mnogi u dvorani već pomišljaju da je utakmica riješena. Uz veliku želju i koncentraciju te vjeru u vlastite mogućnosti, odigravaju najbolje poluvrijeme na turniru te taj period igre dobivaju rezultatom 11:2. U finalu se susreću s rumunjskom ekipom koju su imali u skupini. Motivirani u nastojanju da osvoje turnir, protivnika ni jednom trenutku ne podcjenjuju te na kraju zasluženo slave osvajanje prvog velikog međunarodnog turnira.

Ovaj put ekipa Maksimira je izbacila i najboljeg igrača turnira Luku Petrovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!