Rukomet

Füchse Berlin pridružio se Kielu na završnom turniru EHF kupa

Mihaela Bradovski • nedjelja, 28.04.2019.
Füchse Berlin pridružio se Kielu na završnom turniru EHF kupa
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici završnog turnira EHF kupa. Kielu kao domaćinu pridružili su se četvrtfinalni pobjednici Füchse Berlin, Holstebro i Porto...

Tatabanya nije uspjela nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta četvrtfinala EHF kupa i nije joj pomogla pobjeda 26:23. Prva utakmica završena je s pet golova prednosti za Dance, imala je Tatabanya željeno vodstvo u uzvratu, ali nije izdržala. Na polovici drugog poluvremena vodila je sa šest golova prednosti nakon čega kreće serija gostiju 4:0 i poslije toga prave prilike za Mađare nije bilo.

Pet golova kod Danaca postigao je Magnus Grubb Bramming, a kod domaćina osam golova postigao je Miloš Vujović, sedam Demis Cosmin Grigoras, a pet Miloš Božović.

Da portugalski rukomet raste, pokazao je i Porto plasmanom za završni turnir. Sporting je bio sudionik osmine finala Lige prvaka, Benfica je počela puno ulagati i dovodi jaka imena, a Porto je otišao u EHF kupu daleko. Tamo je stigao pobjedom 34:30 protiv St. Raphaela koji je u prvom susretu odigrao samo 30:30 na svom parketu.

Antonio Rodrigues Areia predvodio je pobjednika s osam golova, sedam je dodao Miguel Soares Martins, a pet Andre Gomes. Kod St. Raphaela daleko najbolji bio je Raphael Caucheteux s deset golova dok je Alexander Lynggaard dodao šest golova.

I u uzvratu Füchse je bio prejak za Hannover Burgdorf i upisao je i drugu pobjedu. Sve je bilo jasno još nakon prvog susreta koji je završio glatkom pobjedom Füchsea u Hannoveru, bilo je plus osam za Berlinčane koji nisu dopustili nikakvo iznenađenje u uzvratu.

Najefikasniji s osam golova bio je Hans Lindberg, Jacob Holm dodao je šest, a Stipe Mandalinić dva pogotka. Kod poraženih Timo Kastening postigao je devet pogodaka.

EHF kup, četvrtfinale:
Tatabanya - Holstebro 26:23 (24:29)
Porto - St. Raphael 34:30 (30:30)
Füchse Berlin - Hannover Burgdorf 30:28 (34:26)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!