Tenis

Treća sreća: Petra Martić osvojila prvi turnir u karijeri

Jan Šneler • nedjelja, 28.04.2019.
Treća sreća: Petra Martić osvojila prvi turnir u karijeri
Foto: EPA

Preokretom u finalu WTA turnira u Istanbulu, hrvatska tenisačica Petra Martić došla je do slavlja protiv Markete Vondroušove i osvojila svoj prvi turnir u karijeri...

Sjajne vijesti stižu iz Istanbula gdje je Petra Martić uspjela doći do prvog naslova WTA turnira u svojoj karijeri. Nakon poraza prije sedam godina u Kuala Lumpuru i prošle godine u Bukureštu, Martić je konačno uspjela slaviti u Istanbulu. Protiv Čehinje Markete Vondroušove nije bilo lako, ali je hrvatska tenisačica preokretom došla do slavlja nakon gotovo dva sata igre.

U prvom setu ništa nije išlo za rukom Martić. Vondroušova je bila sjajna, sve što je zamislila je i uspjela te je vrlo brzo došla do tri breaka i servisa za 6:0. Martić je ipak uspjela doći do jednog breaka i počasnog gema, no Čehinja odmah zatim novim breakom dolazi do vodstva sa 6:1.

Iako je loše zaključila prvi set, hrvatska tenisačica igrala je sjajno u nastavku. Početkom drugog seta, Vondroušova je na break odgovorila oduzimanjem servisa, ali Martić odmah vraća break. Iako je imala težak zadatak jer je Čehinja imala čak šest break lopti, od čega tri kod servisa za 6:4, Martić je izdržala i izjednačila u setovima.

U posljednjoj dionici meča hrvatska tenisačica je briljirala. Tri breaka, potpuno dominantna predstava i uvjerljivih 6:1 za veliki preokret i prvi naslov u karijeri. Osim tog velikog karijernog uspjeha, Martić je zaradila i 43 tisuće američkih dolara te će od sljedećeg tjedna biti 35. igračica svijeta, što je vrlo blizu njenog renkinga karijere (31. mjesto iz siječnja 2019.).

WTA Istanbul, finale:
Marketa Vondroušova (ČEŠ) - Petra Martić (HRV, 6) 6:1 4:6 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!