Tenis

Berrettini preokretom protiv Krajinovića do pobjede u Budimpešti

Jan Šneler • nedjelja, 28.04.2019.
Berrettini preokretom protiv Krajinovića do pobjede u Budimpešti

Uzbudljivo je bilo finale ATP turnira u Budimpešti u kojem je nakon tri seta i više od 100 minuta igre slavio talijanski tenisač Matteo Berrettini...

Iako nisu bili ni blizu favorita za finale, Matteo Berrettini i Filip Krajinović odradili su sjajan turnir u Budimpešti i pružili uzbudljiv meč u finalu. Bolji je bio talijanski tenisač iako je Krajinović imao vodstvo nakon prvog seta.

Sjajno je odigrao srpski tenisač prvi set. Odlično je servirao, dopustio je svega jednu break loptu protivniku i u krucijalnom trenutku, pri rezultatu 4:4 došao do oduzimanja servisa. Mirnim servisom potvrdio je break i sa 6:4 poveo.

Na njegovu žalost, nastavak meča nije mu išao u korist. Berrettini je odlično odigrao šesti gem drugog seta. Iznimno zapeo i borio se za break koji je osvojio nakon tri pokušaja. Imao je Talijan dvije break/set lopte kod rezultata 5:2, ali se Krajinović uspio spasiti. Odgodio je Srbin samo nakratko neizbježno jer je Berrettini bez problema servirao za 6:3.

U posljednjem setu dogodio se potpuni pad u igri Krajinovića. Osvojio je svega jedan gem, dopustio čak trip puta da mu Berrettini oduzme servis i Talijan je lako sa 6:1 finiširao meč. Ipak, ovo finale pomoći će jednome i drugome. Berrettini će ući među najboljih 40, dok će Krajinović sigurno biti plasiran u top 80 tenisača svijeta.

ATP Budimpešta, finale:
Matteo Berrettini (ITA) - Filip Krajinović (SRB) 4:6 6:3 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!