Košarka

Kutak za kladioničare: Nuggetsi koriste probleme Blazersa na centarskoj poziciji

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 29.04.2019.
Kutak za kladioničare: Nuggetsi koriste probleme Blazersa na centarskoj poziciji
Foto: EPA

Nastavlja se doigravanje u NBA ligi, a Denver Nuggetsi imaju veliku priliku pobjedom krenuti u seriju protiv Portlanda. Fiorentina se nada prvoj pobjedi nakon dugo vremena u Serie A, a Steve Darcis treba potvrditi status favorita protiv Francuza Tatlota...

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers

Posljednji koji počinju seriju druge runde doigravanja su Denver Nuggetsi i Portland Trail Blazersi. Nuggetsi ulaze u seriju s prednosti domaćeg parketa, ali i u boljem stanju nego Blazersi bez obzira što su odigrali dvije utakmice više. Morali su protiv Spursa igrati sedam utakmica dok je Portland u pet utakmica izbacio Oklahoma City Thunder, ali Blazersi imaju problema s ozljedama. Dvojica važnih igrača nisu na raspolaganju Terryju Stottsu, a kako igraju na istoj poziciji, problem je još veći. Naime Portland je prije doigravanja ostao bez Jusufa Nurkića koji će se vraća tek sljedeće sezone, a sada je ostao i bez njegove zamjene Enesa Kantera koji bi se mogao vratiti negdje tijekom ove sezone. Bez dvojice prvih centara Stotts će biti prisiljen koristiti Collinsa i Leonarda koji su ipak za klasu ispod. Nuggetsi su jaki pod košem i tu je njihova prednost.

Prognoza: Pobjeda Denver Nuggetsa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Denvera 1.75, neriješeno 17.0, pobjeda Portlanda 2.70

Fiorentina - Sassuolo

Gledajući samu formu, Fiorentina će teško do pobjede protiv Sassuola. Međutim vrijeme je za prekid crnog niza i napokon pobjedu za koju u Firenzi ne znaju još od gostovanja kod SPAL-a 17. veljače. Zadnja domaća pobjeda upisana je protiv Rome u Kupu onih ogromnih 7:1, a sredinom prosinca Fiorentina je zadnji put slavila u prvenstvu kod kuće kada je svladala Empoli s 3:1. U goste joj dolazi Sassuolo koji je u seriji od tri uzastopna remija, a obje momčadi nalaze se u sredini ljestvice i nemaju posebne brige oko borbe za Europu ili ostanak u ligi, tek trebaju odraditi završnicu prvenstva. Nakon serije nezadovoljavajućih rezultata u Firenzi su otpustili trenera, Piolija je zamijenio Vincenzo Montella koji još uvijek čeka na prvu pobjedu. U kadru ima apsolutno sve igrače osim Marka Pjace i najavljuje kako će učiniti sve da pobjednički završi tešku sezonu. Sassuolo nije baš posebno impresivan gost i ovo je prilika za bodove.

Prognoza: Pobjeda Fiorentine

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Fiorentine 1.80, neriješeno 3.80, pobjeda Sassuola 5.50

Steve Darcis - Johan Sebastien Tatlot

Steve Darcis je nedvojbeno neugodan i talentiran igrač čija bi karijera bila puno bogatija da nije bilo problema s ozljedama. Sada se vraća nakon novih problema, imao je jako dobro razdoblje te finale Challengera u Cherbourgu i polufinale u Pauu, ali nakon toga bio je prisiljen na novu pauzu. Prva dva nastupa nakon jednomjesečnog odsustva obilježena su porazima, izgubio je od Kotova u Barletti i Gombosa u Francavilli, a u Bordeauxu mu je prvi protivnik Johan Sebastien Tatlot. Tatlot je imao sjajnu juniorsku karijeru te je puno obećavao, ali prelazak u seniorske vode nije protekao kako je očekivao i daleko je od onog što mu se predviđalo. Sada već ima 23 godine, a još uvijek nije bio niti blizu ulasku u 200 najboljih igrača svijeta. I dalje su mu rezultati dosta skromni i iskusniji i bolji Darcis ne bi smio imati problema u prvom međusobnom dvoboju.

Prognoza: Pobjeda Darcisa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Darcisa 1.55, pobjeda Tatlota 2.20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!