Nogomet

Mancini: "Ajax igra s mladim igračima i vjeruje u njih, čak i kada rade greške"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.04.2019.
Mancini: "Ajax igra s mladim igračima i vjeruje u njih, čak i kada rade greške"
Foto: EPA

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Roberto Mancini kazao je kako se Mario Balotelli, osim postizanja golova i dobrih igara, mora dobro i ponašati te se osvrnuo na Ajaxove uspjehe ove sezone...

Roberto Mancini pozvao je 35 igrača na dvodnevni trening kamp, prvenstveno onih mlađih, a na press konferenciji istaknuo je kako talijanski klubovi moraju slijediti primjer Ajaxa.

"Pokušavamo iznijeti zajedničku viziju. Biti u mogućnosti dati momčadima određeni napadački mentalitet je pozitivna stvar. Nadamo se zajedničkom uspjehu, mlade nacionalne momčadi rastu i rade dobro. Problem je kada mladi ljudi dođu do prve momčadi i teško pronalaze minute. Dosta pričamo o Ajaxu, ali tri, četiri ili pet godina nije ništa osvojio. Igraju s mladim igračima i vjeruju u njih, čak i kada rade greške."

Mario Balotelli solidno igra od prelaska iz Nice u Marseille, a Mancini ističe kako mora biti dobar i po pitanju ponašanja.

"Balotelli zna da se, osim zabijanja i dobrih igara, mora dobro i ponašati. Na terenu su takvi uvijek u riziku da budu isključeni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!