Košarka

Philadelphia napravila break zahvaljujući Butleru, Jokić nosio Nuggetse do pobjede

Branimir Korać • utorak, 30.04.2019.
Philadelphia napravila break zahvaljujući Butleru, Jokić nosio Nuggetse do pobjede
Foto: EPA

Philadelphia i Denver bili su uspješni u noćašnjim dvobojima u NBA ligi, Sixersi su izjednačili u seriji protiv Toronta, a Nuggetsi su poveli protiv Portland Trail Blazersa...

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 89:94 (1-1)

Velika utakmica Jimmyja Butlera pomogla je Philadelphiji da dođe do poravnanja u seriji protiv Toronta i oduzme mu prednost domaćeg terena. Sixersi su napravili ono po što su došli u Toronto, cilj je bio upisati barem jednu pobjedu i tako preuzeti kontrolu u seriji.

Prvi susret pripao je domaćinu koji je bio bolji sa 108:95, ali druga utakmica otišla je na stranu Sixersa koji su tako nakon 14 uzastopnih poraza u Torontu napokon slavili i ujedno nanijeli prvi poraz Kawhiju Leonardu u svim dosadašnjim dvobojima protiv njega.

Ova utakmica bila je posve ravnopravna, a Butler je odličnim nastupom u zadnjoj dionici predvodio Philadelphiju do ove vrlo vrijedne pobjede. Samo u zadnjoj dionici ubacio je 12 poena, gotovo polovicu Philadelphijinih u tom razdoblju.

U prvom poluvremenu domaćin je zaostajao 19 poena, ali već u trećoj dionici uspio je smanjiti na samo poen zaostatka 61:60. Philadelphia ipak nije dopustila preuzimanje vodstva i u četvrtoj dionici ponovno je jedno vrijeme održavala dvoznamenkastu prednost.

Raptorsi se nisu predali i u zadnjoj minuti susreta Pascal Siakam ubacio je za smanjenje na 90:89, na drugoj strani odgovorio je Joel Embiid. Deset sekundi prije kraja Danny Green promašuje tricu za poravnanje, loptu hvata Tobias Harris kojeg Raptorsi šalju na liniju slobodnih bacanja za odluku o pobjedniku.

"Nismo igrali dobro. Oni su se očajnički borili, igrali su superčvrsto i odnijeli su pobjedu", rekao je Kyle Lowry nakon susreta.

Butler je susret završio s 30 poena, 11 skokova i pet asistencija, a James Ennis dodao je 13 poena i šest skokova. Kod Raptorsa Kawhi Leonard ubacio je 35 poena uz sedam skokova i šest asistencija, Pascal Siakam dodao je 21 poen i sedam skokova, a Kyle Lowry 20 poena uz pet skokova i pet asistencija.

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 121:113 (1-0)

Prvu utakmicu druge runde doigravanja na Zapadu odigrali su Denver Nuggetsi i Portland Trail Blazersi, a Nuggetsi su slavili sa 121:113. Protivno svim najavama, Portland je ipak mogao računati na Enesa Kantera koji je odradio 33 minute unatoč tvrdnjama kako neće moći nastupiti zbog ozljede ramena. S obzirom da su Blazersi ostali ranije bez Jusufa Nurkića, činilo se da će biti jako okrnjeni u centarskoj liniji.

Ipak Kanter je nastupio, ali niti to im nije donijelo pobjedu u ovom susretu. Nuggetsi predvođeni fantastičnim Nikolom Jokićem ipak su slavili.

Imali su domaćini kontrolu nad susretom, a Portland se nije uspio vratiti i opasno zaprijetiti. Uspio je početkom zadnje dionice doći na minus pet, ali Jokić tada ubacuje slobodna bacanja, McCollum radi namjerni prekršaj i Mason Plumlee odvodi Denver na dvoznamenkastu prednost.

Jokić je odigrao vrhunsku utakmicu s 37 poena, devet skokova i šest asistencija, a Jamal Murray dodao je 23 poena i osam asistencija.

Kod poraženih Damian Lillard ponovno je bio na visokoj razini s 39 poena i šest asistencija, a Enes Kanter dodao je 26 poena i sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!