Nogomet

Drugoligaš drugi put u svojoj povijesti uzeo trofej pobjednika Kupa Belgije

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.05.2019.
Drugoligaš drugi put u svojoj povijesti uzeo trofej pobjednika Kupa Belgije
Foto: Dejan Popek

Iznenađenje u finalu Belgijskog kupa. KV Mechelen odnio je trofej pobjednika slaveći u Bruxellesu protiv Genta s 2:1 čime je osvojio svoj drugi trofej u ovom natjecanju u povijesti...

S rezultatske strane bila je ovo sezona iz snova za Mechelen, ali s druge strane bila je vrlo teška. Klub se nalazi pod optužbama za namještanje utakmica, korupciju i pranje novca te je upitno hoće li sljedeće sezone nastupati u Europskoj ligi i najvišem rangu belgijskog nogometa.

Izborio je Mechelen nastup u Europi kroz kup, slavio je i u play-offu za najviši rang, ali tek se očekuju odluke po pitanju nezakonitosti koje su se događale.

U finalu Kupa u Bruxellesu bio je autsajder protiv Genta, ali je ipak odnio pobjedu 2:1. Gent je imao odličan početak, poveo je golom Jean-Luca Dompea u 32. minuti, ali Mechelen je napravio preokret.

Prvo je u 38. minuti Nikola Storm poravnao na 1:1, a onda je početkom drugog dijela German Mera zabio za pobjedu Mechelena.

Ovo je Mechelenu drugi trofej pobjednika Kupa, prvi je osvojio 1987. godine, a sljedeće godine osvojio je i Kup pobjednika kupova finalnom pobjedom protiv Ajaxa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!