Košarka

Blazersi uzvratili za poraz i došli do poravnanja u seriji

Petar Jenjić • četvrtak, 02.05.2019.
Blazersi uzvratili za poraz i došli do poravnanja u seriji
Foto: EPA

Druga utakmica polufinala Zapadne konferencije otišla je na stranu Portland Trail Blazersa koji su na gostovanju kod Denver Nuggetsa uspjeli doći do pobjede te tako izjednačiti na 1-1 u seriji...

Portland Trail Blazersi uzvratili su za poraz u prvoj utakmici serije te su stigli do pobjede u drugoj. Drugo gostovanje kod Denver Nuggetsa zaključili su pobjedom od 97:90. Serija sada seli u Portland.

Osim na samom početku susreta, Trail Blazersi vodili su cijelo vrijeme. Prvu su četvrtinu dobili s pet razlike (28:23), da bi u drugoj to vodstvo dodatno podebljali. Naime, u tom su periodu Nuggetsi ubacili tek 12 poena što im je bila najgora četvrtina u povijesti franšize po pitanju doigravanja. Promašili su svih deset šuteva za tricu, a ubacili su pet od ukupno 23 šuta iz igre.

Portland je na poluvrijeme tako otišao s 15 koševa viška (50:35), a tijekom treće četvrtine vodio je sa 17 razlike. Iako je uoči posljednjih 12 minuta vodio sa 78:64, domaća se momčad ne predaje. Tako je 35 sekundi prije kraja stigla na minus pet (95:90), imala priliku doći još i bliže, no nije uspjela.

Goste je do pobjede s 20 poena, šest skokova i šest asistencija predvodio C.J. McCollum, po 15 koševa dodali su Rodney Hood i Enes Kanter (devet skokova), dok je Damian Lillard susret zaključio s 14 poena.

Nikola Jokić sa 16 koševa, 14 skokova i sedam asistencija bio je najučinkovitiji kod Denvera. Jamal Murray dodao je 15 poena i sedam skokova, a Paul Millsap 14 koševa i 11 skokova.

NBA doigravanje:
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 90:97 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!