Nogomet

Kutak za kladioničare: Večer Europske lige, Tiafoe traži povratak u punu formu

Petar Jenjić • četvrtak, 02.05.2019.
Kutak za kladioničare: Večer Europske lige, Tiafoe traži povratak u punu formu
Foto: EPA

Pred nama je večer prvih polufinala Europske lige u kojoj će Arsenal ugostiti Valenciju, a Chelsea će ići u goste Eintrachtu iz Frankfurta, dok će na ATP turniru u Estorilu snage odmjeriti Frances Tiafoe i Yoshihito Nishioka...

Arsenal - Valencia

Trener Arsenala Unai Emery očekuje veliku podršku navijača u prvoj utakmici polufinala Europske lige protiv Valencije. U razdoblju od 2014. do 2016. godine osvojio je tri naslova u ovom natjecanju sa Sevillom, a sada će isto pokušati s Arsenalom koji nije igrao finale europskih natjecanja još od 2006. godine.

Međutim, kako bi to ostvariti, moraju odigrati puno bolje nego je to bio slučaj u posljednje tri premierligaške utakmice i tri upisana poraza. Redom su bolji bili Crystal Palace, Wolverhampton i u posljednjem kolu prije nekoliko dana Leicester koji je slavio s 3:0. Topnici se muče i s ozljedama, a jučer je potvrđeno da Aarona Ramseyja više neće biti ove sezone. Ipak, u Europi to izgleda bolje pa je tako zanimljiv podatak da je u devet od posljednjih 11 europskih utakmica sačuvao netaknutu mrežu, a ukupno je primio četiri gola.

S druge strane, Valencia je do ove faze posljednji puta stigla u sezoni 2013./14., a u domaćem je prvenstvu, u posljednja dva kola, upisala dva poraza. Dok je onaj od Atletico Madrida (3:2) prihvatljiv, to sigurno nije bio i onaj domaći od Eibara (0:1). U sastavu španjolske momčadi neće biti ozlijeđenog Geoffreyja Kondogbije, Coquelin je suspendiran, dok neće biti niti Denisa Čeriševa.

Prognoza: 2-3 gola

Koeficijenti (Supersport): 0-1 @3.40, 2-3 @1.95, 4-5 @3.20

Eintracht Frankfurt - Chelsea

Druga utakmica večeri donosi nam još jedan nastup engleskog kluba jer Chelsea gostuje u Frankfurtu kod Eintrachta. Njemačka momčad do polufinala je prošla zahvaljujući pobjedi protiv Benfice u uzvratu (2:0), a ovo joj je prvi europsko polufinale još od 1979./80. kada su osvojili Kup UEFA.

U posljednja dva prvenstvena susreta upisao je dva remija. Na gostovanju kod Wolfsburga odigrao je 1:1, da bi kod kuće protiv Herthe dvoboj završio bez golova. U sastavu neće biti suspendiranog Ante Rebića, ali će se zato vratiti Evan Ndicka. Neće biti ni Sebastiena Hallera, a vrlo vjerojatno ni Mijata Gaćinovića.

U posljednja je dva kola remizirao i Chelsea koji je kod kuće protiv Burnleyja odigrao 2:2, a zatim na Old Traffordu kod Manchester Uniteda 1:1. U tom je susretu jak udarac zaradio Willian, ali bit će potpuno spreman za utakmicu u Frankfurtu. Iz sastava je zbog problema s Ahilovom tetivom izostavljen Gary Cahill, dok je sigurno kako ni Antonio Rudiger ove sezone više neće igrati. Veliki su to problemi za Maurizija Sarrija koji treba sastaviti obranu.

Možemo očekivati itekako čvrstu utakmicu koja može otići i na jednu i na drugu stranu, ali isto tako očekujemo kako će obje ekipe zatresti protivničku mrežu.

Prognoza: oba daju gol i 3+

Koeficijenti (Supersport): da @2.25, ne @1.50

Frances Tiafoe - Yoshihito Nishioka

Pred nama je dvoboj osmine finala na ATP turniru u Estorilu gdje će snage odmjeriti Frances Tiafoe i Yoshihito Nishioka. Do sada su u karijeri odigrali tek jedan međusobni dvoboj, bilo je to još 2016. godine u finalu Challengera u Winnetki gdje je u dva seta bolji bio japanski tenisač.

Međutim, od toga pa do danas dosta se toga promijenilo. Ove sezone Nishioka nije igrao previše, a jedini vrijedan rezultat jest prolazak tri kola na Indian Wellsu gdje je u osmini finala predao meč Miomiru Kecmanoviću. Nakon toga je uslijedila pauza od mjesec dana pa dva uzastopna poraza - na startu kvalifikacija Monte Carla od Lorenza Sonega, a zatim u prvom kolu Barcelone od Diega Schwartzmana. Na startu Estorila u dva je seta porazio Amerikanca Mackenzieja McDonalda.

S druge strane, Tiafoe je dobro krenuo u sezoni u kojoj je stigao do četvrtfinala Australian Opena. Ipak, takav niz pobjeda u sljedećim mjesecima nije uspio ponoviti, a najbliže je bio u Miamiju gdje ga je u četvrtfinalu porazio Denis Šapovalov u tri seta. U Monte Carlu nije nastupio, a odmah na startu Barcelone izbacio ga je domaći predstavnik Jaume Munar. Mihail Kukuškin bio mu je prva prepreka na ovotjednom turniru koju je izbacio u dva seta. Iako nijedan tenisač nije u tako dobroj formi, prednost ćemo dati američkom tenisaču.

Prognoza: Pobjeda Tiafoea

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Tiafoea @1.65, pobjeda Nishioke @2.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!