Nogomet

Kutak za kladioničare: Gorica ne smije kiksati u Kranjčevićevoj protiv fenjeraša

Branimir Korać • petak, 03.05.2019.
Kutak za kladioničare: Gorica ne smije kiksati u Kranjčevićevoj protiv fenjeraša
Foto: Pixsell

Uvod u vikend donosi niz zanimljivih sportskih događaja, a izdvajamo gostovanje Gorice kod Rudeša, treću utakmicu između Portland Trail Blazersa i Denver Nuggetsa te meč između Gaela Monfilsa i Alejandra Davidovicha Fokine...

Rudeš - Gorica

Gorica ima imperativ pobjede na gostovanju u Kranjčevićevoj i ništa osim tri boda u susretu protiv Rudeša ne dolazi u obzir. Rudeš je već otpisan, svi su svjesni kako će od sljedeće sezone igrati u Drugoj HNL, a Goričani imaju druge ambicije i bore se za Europu. Nakon što su u prošlom kolu pregazili Hajduk u za njih jednoj od utakmica za sezone, najmanje što bi im trebalo je kiks protiv već otpisanog protivnika. Kvaliteta je apsolutno na strani Jakirovićeve momčadi, Gorica je i puno motiviranija te bi bilo veliko iznenađenje, ali i razočaranje za sve u klubu da se ovdje ne upiše pobjeda. U sva tri ovosezonska međusobna dvoboja Gorica je upisala pobjedu, slavila je na svom travnjaku 2:0 i 3:1, a u Kranjčevićevoj 1:0. Trenutno je u nizu od četiri utakmice bez poraza, ima tri pobjede i remi dok Rudeš s četiri uzastopna poraza jedva čeka kraj ove teške sezone.

Prognoza: Pobjeda Gorice

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Rudeša 9.00, neriješeno 4.50, pobjeda Gorice 1.50

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets

Portland Trail Blazersi uzeli su jednu pobjedu u Denveru i ostvarili zacrtano. U Oregon se vraćaju s 1-1 u seriji, na svom parketu su posebno jaki i imaju priliku s dvije pobjede doći nadomak finala Zapadne konferencije. Iako je bilo vrlo upitno hoće li Enes Kanter biti u mogućnosti nastupiti nakon što je zaradio ozljedu na kraju serije s Thunderom, ipak je osposobljen i Blazersi u dobrom stanju čekaju treću utakmicu. Nema Jusufa Nurkića koji je van parketa do kraja sezone, a pod upitnikom je Mo Harkless za kojeg Blazersi imaju alternativu, no Harkless bi čak i mogao nastupiti. U drugoj utakmici Portland je slavio unatoč dosta lošoj večeri Damiana Lillarda, pronašli su način kako usporiti Nikolu Jokića i u biti ne trebaju previše toga mijenjati, bit će dovoljno da se Lillard priključi sa svojim uobičajenim doprinosom.

Prognoza: Pobjeda Portlanda

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Portlanda 1.70, neriješeno 16.0, pobjeda Denvera 2.90

Gael Monfils - Alejandro Davidovich Fokina

Gael Monfils u četvrtfinalu turnira u Estorilu igra protiv mladog Španjolca Alejandra Davidovicha Fokine. Monfilsu je ovo prvi turnir na zemljanoj podlozi ove sezone i prvi turnir još nakon Indian Wellsa gdje je došao do četvrtfinala i morao predati meč Dominicu Thiemu zbog ozljede. U Estorilu je dobro krenuo i upisao pobjedu u osmini finala protiv Reillyja Opelke u tri seta. Prvi set bio je zagrijavanje koje je otišlo na stranu Amerikanca, a nakon toga Monfils je izdominirao i sa 6:3, 6:0 prošao u četvrtfinale. Iskustvo i kvaliteta su na njegovoj strani, a osim toga i puno je svježiji s obzirom da je u Estorilu na terenu proveo svega sat i pol dok je Davidovich Fokina morao igrati i kvalifikacije. Tamo je svladao Bjorna Fratangela i Daniela Evansa, a u glavnom ždrijebu bio je bolji od Taylora Fritza i Jeremyja Chardyja kojeg je pregazio za samo 48 minuta. Protiv Monfilsa ne može očekivati tako lagan posao, susrest će se s drugačijim stilom igre, a Monfils je s razlogom favorit.

Prognoza: Pobjeda Monfilsa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Monfilsa 1.55, pobjeda Davidovicha Fokine 2.85

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!