Tenis

Kutak za kladioničare: Gulbis i Kližan traže formu, Cardiff pobjedu u borbi za ostanak

Petar Jenjić • subota, 04.05.2019.
Kutak za kladioničare: Gulbis i Kližan traže formu, Cardiff pobjedu u borbi za ostanak
Foto: EPA

Iz današnje sportske ponude izdvojili smo dva teniska i jedan nogometni par. Cardiff će pred domaćim navijačima tražiti pobjedu u borbi za ostanak protiv Crystal Palacea, Alejandro Davidovich Fokina svoje prvo ATP finale na turniru u Estorilu, dok će u borbi za hvatanje pobjede, ali i forme, u kvalifikacijama Madrida biti Ernests Gulbis i Martin Kližan...

Alejandro Davidovich Fokina - Pablo Cuevas

Za ulazak u finale ATP turnira u Estorilu borit će se Španjolac Alejandro Davidovich Fokina i Urugvajac Pablo Cuevas, a to će im biti prvi međusobni dvoboj. 19-godišnji španjolski tenisač i osvajač juniorskog Wimbledona iz 2017. godine traži svoje prvo ATP finale, i to na turniru koji je izborio kroz kvalifikacije. Tu je svladao Bjorna Fratangela i Daniela Evansa, da bi u glavnom turniru redom dobivao Taylora Fritza, Jeremyja Chardyja te u četvrtfinalu Gaela Monfilsa.

S druge strane stoji puno iskusniji Cuevas koji se bori za svoje deseto pojedinačno finale. Zanimljivo, poražen je u drugom kolu kvalifikacija od Salvatorea Carusa, ali je na turnir upao kao lucky-loser. Odmah je u prvom kolu dobio istog protivnika koji ga je ranije porazio, no ovoga puta prepustio mu je tek četiri gema u cijelom meču. Nakon toga uslijedile su pobjede protiv Filippa Baldija i Francesa Tiafoea.

Prognoza: više od 22.5 gemova

Koeficijenti (PSK): manje @1.80, više @1.90

Ernests Gulbis - Martin Kližan

Dok se održavaju završnice ovotjednih ATP turnira, kreću kvalifikacije za Masters u Madridu. U prvom kolu tako ćemo gledati dvoboj Ernestsa Gulbisa i Martina Kližana koji su u karijeri odigrali četiri međusobna dvoboja. Jednom je kao pobjednik izašao Gulbis, dok je preostala tri puta do pobjede stigao slovački tenisač. Posljednji puta bilo je to prije svega nekoliko dana u Munchenu gdje je Kližan slavio s 2:0 u setovima.

Malo je reći kako nijedan od spomenute dvojice ne briljira na touru ove sezone. Ako izuzmemo spomenuti dvoboj otprije nekoliko dana, oba su tenisača zajedno skupila više nego "impresivnih" sedam pobjeda. Malo uspješniji bio je Kližan koji je stigao do četvrtfinala turnira u Sofiji. S druge strane, Gulbis je upisao ukupno tri pobjede, a trenutno je na nizu od osam poraza. S obzirom na to da ni jedan ni drugi ne briljiraju i da je teško prognozirati konačnog pobjednika, ovdje smo se odlučili na opciju s više gemova.

Prognoza: više od 22.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Cardiff - Crystal Palace

Dok je jednima "gori pod nogama", drugi nešto opuštenije mogu odraditi završnicu sezone. Upravo će takve dvije momčadi danas odmjeriti snage u Cardiffu gdje istoimeni domaćin više nema prava na pogrešku. Trenutno se nalazi na 18. mjestu s četiri boda zaostatka za Brightonom koji svoju utakmicu igra sutra na gostovanju kod Arsenala. U slučaju poraza, prvoligaška sezona za Velšane je gotova. Izgubio je pet od posljednjih šest utakmica, a u četiri od posljednjih pet nije postigao niti pogodak. Danas očekujemo napad od početka i barem jednu loptu u mreži protivnika.

S druge strane, Crystal Palace ne može previše naprijed, ali ne može previše niti natrag. Slični su mu i rezultati u posljednje vrijeme pa su tako prije dva tjedna svladali Arsenal na Emiratesu, dok su proteklog vikenda odigrali bez pogodaka s Evertonom. Upravo je u posljednjoj utakmici Christian Benteke zaradio ozljedu i neće ga biti u sastavu. Iako je u najavi utakmice trener Roy Hodgson kazao kako će osjetiti određenu empatiju ako Cardiff ispadne iz lige, od njega i njegovih igrača ne očekuje se da će doći samo odraditi susret.

Iako nije zahvalno prognozirati pobjednika u ovakvim susretima, prednost ćemo dati domaćinu koji ima motiv borbe za ostanak u najvišem rangu.

Prognoza: pobjeda Cardiffa

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Cardiffa @2.50, neriješeno @3.30, pobjeda Crystal Palacea @2.70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!