Košarka

Nuggetsi uzvratili Blazersima u Portlandu, crna treća četvrtina preskupa za domaćina

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.05.2019.
Nuggetsi uzvratili Blazersima u Portlandu, crna treća četvrtina preskupa za domaćina
Foto: EPA

Denver Nuggetsi poravnali su u seriji s Portland Trail Blazersima i tako se vratili u igru za prolaz. Nuggetsima je ovo bila praktički utakmica biti ili ne biti jer bi u protivnom morali tri puta zaredom slaviti protiv vrlo neugodnog protivnika...

Nakon epske treće utakmice koja je otišla u četiri produžetka, a završena je pobjedom domaćina, Denver je uzvratio. U četvrtoj utakmici uzeo je pobjedu 116:112 i tako izjednačio na 2-2 u seriji te spriječio Portland da dođe do meč lopti i na prag prolaza.

Sve četiri utakmice u ovoj seriji bile su izjednačene i tijesne, odlučivali su detalji i ne bi bilo nimalo čudno da sedmi dvoboj odluči o prolazu u finale Zapada. Nuggetsi su i u prvoj rundi doigravanja igrali sedam utakmica, Portland je tu sa svježinom bolji jer je u pet utakmica igrao protiv Thundera.

Hendikep Blazersa je na centarskim pozicijama, Jusuf Nurkić neće još mjesecima biti na parketu, a Enes Kanter je od utakmice do utakmice na mukama zbog ozljede ramena koja ga muči još od pete utakmice s Thunderom. I ovdje je bio pod upitnikom nakon što je dobio udarac laktom u trećoj utakmici, ali je izdržao nešto manje od 30 minuta, međutim nije bio na uobičajenoj razini. Pod upitnikom je i za sljedeću utakmicu.

Za Portland je kobna bila treća četvrtina. Tu je domaćin krenuo dosta loše, napad je potpuno stao i za tih deset minuta ubacio je samo 14 poena. Denver je uspio doći do preokreta i u posljednju četvrtinu donio je vodstvo 84:77.

Ubrzo su gosti došli i do dvoznamenkaste prednosti, no Portland se nije predao i počeo se približavati. 52 sekunde prije kraja Rodney Hood je tricom smanjio na 110:107, osam sekundi prije kraja Damian Lillard položio je za minus dva, ali gosti s linije slobodnih bacanja privode susret kraju.

Nada za domaćina pojavila se kada je CJ McCollum dalekometnim šutom činilo se smanjio na samo poen zaostatka, ali nakon pregleda snimke utvrđeno je kako je minimalno nagazio liniju za tri poena i dosuđena je dvica. Denver je pogodio bacanja i ponovno otišao van dometa te upisao pobjedu 116:112.

Jamal Murray ubacio je 34 poena uz pet skokova, a po 21 poen dodali su Paul Millsap (deset skokova) i Nikola Jokić (12 skokova, 11 asistencija). Kod Portlanda McCollum je ubacio 29 poena uz pet skokova, a Damian Lillard 28 poena uz sedam asistencija.

NBA:
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 112:116 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!